• Peste 53.000 de noi infecţii cu coronavirus au fost raportate, joi, în SUA, potrivit New York Times.
  • La nivel global sunt înregistrate 10.99 milioane de cazuri de coronavirus și peste 520.000 de decese.
  • În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 15.828 de cazuri noi şi 934 noi decese.

UPDATE 20:10 Experții spun că Brazilia nu a atins încă vârful epidemiei

Deși Brazilia este a doua cea mai lovită țară de pandemie de coronavirus, experții sunt de părere că țara sud-americană nu a atins încă vârful infectărilor, informează CNN.

Brazilia a depășit 1.5 milioane de cazuri, dar în ciuda acestui lucru, Rio de Janeiro, al doilea cel mai mare oraș al țării, a început să-și redeschidă barurile, restaurantele și sălile de sport.

UPDATE 19:51 Cetățenii americani vor fi nevoiți să stea în carantină daca merg în Marea Britanie

Autoritățile de la Londra au publicat lista completă a țărilor ai căror cetățeni nu trebuie să intre în carantină la sosirea în țară. Statele Unite nu se află pe această listă, la fel și România, fiind considerate țări cu grad de risc.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Lista țărilor care au primit undă verde cuprinde 59 de state și 14 de teritorii britanice de peste mări.

Andorra, Antigua și Barbuda, Aruba, Australia, Austria, Bahamas, Barbados, Belgia, Bonaire, Sint Eustatius și Saba (teritorii de peste mării ale Regatului Țărilor de Jos), Croația, Curacao, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Insulele Feroe, Fiji, Finlanda, Franța, Polinezia Franceză, Germania, Grecia, Groenlanda, Grenada, Guadelupa, Hong Kong, Ungaria, Islanda, Italia, Jamaica, Japonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macau, Malta, Mauritius, Monaco, Țările de Jos, Noua Caledonie, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Reunion, San Marino, Serbia, Seychelles, Coreea de Sud, Spania, St. Barhelemy, St. Kitts și Nevis, St. Lucia, St. Pierre și Miquelon, Elveția, Taiwan, Trinidad și Tobagp, Turcia, Vatican, Vietnam.

UPDATE 19:30 Fără reguli de distanțare socială la evenimentul lui Trump de la Muntele Rushmore

Președintele Donald Trump, alături de Melania Trump, vor merge la Memorialul Național de la Muntele Rushmore pentru a celebra în avans Ziua Națională a SUA de pe 4 iulie.

La eveniment sunt asteptați aproximativ 7500 de oameni, iar nicio regulă de distanțare socială nu a fost impusă, în ciuda numărului record de noi cazuri de Covid-19 înregistrate în Statele Unite.

Sursă foto: Profimedia

UPDATE 19:00 Venezuela va reimpune carantină totală

Venezuela va reimpune carantina totală în anumite zone ale țării din cauza temerilor că epidemia de Covid-19 ar putea scăpa de sub control, a anunțat vice-președintele Delcy Rodriguez.

Măsurile anunțate sunt parte a unui plan care va fi implementat cu scopul de a combate răspândirea coronavirusului.

Vor fi 7 zile de carantină totală, urmate de 7 zile relaxate, în care oamenii pot părăsi casele, iar afacerile se pot redeschide parțial. După aceea, vor urma alte 7 zile de carantină totală.

Restricțiile vor fi impuse în 11 din cele 23 de state ale Venezuelei. Capitala Caracas nu va fi inclusă în această listă.

UPDATE 14:10 Coreea de Sud a raportat vineri 63 de noi cazuri de coronavirus

Coreea de Sud a înregistrat vineri cel mai mare număr de infecții din ultimele două săptămâni, scrie Reuters.

Oraşul Daegu (la o distanţă de 230 km sud-est de Seul) a raportat 13 noi cazuri, dintre care 10 cu transmitere locală. Daegu şi provincia Gyeongsang de Nord concentrează 64% din totalul cazurilor înregistrate până în prezent şi asociate focarului izbucnit în rândul membrilor sectei religoase Shincheonji.

UPDATE 11:03 Persoanele sărace au o probabilitate mai ridicată de a muri din cauza. Studiu realizat în Italia

Italienii săraci au o probabilitate semnificativ mai mare de a muri din cauza coronavirusului decât grupurile cu venituri ridicate, arată primul studiu despre impactul social disproporționat al pandemiei în Peninsulă, potrivit Reuters.

De la începutul pandemiei, aproape 35.000 de italieni și-au pierdut viața.

UDATE 9:10 Kim Jong Un: Gestionarea coronavirusului este un „succes răsunător” pentru Coreea de Nord

Sursa foto: Handout / AFP / Profimedia

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un s-a lăudat privind modul în care a gestionat pandemia și a spus că este „succes răsunător”, scrie BBC.

Kim a declarat joi că nu există vreun caz de coronavirus, deşi analiştii îl contrazic. 

UPDATE 8:45 Guvernatorul statului Texas a ordonat ca măștile să fie purtate în toate spațiile publice

În Texas, peste 8.000 de noi cazuri au fost înregistrate de miercuri, prin urmare, guvernatorul statului Texas a ordonat ca măștile să fie purtate în toate spațiile publice.

„Suntem într-un punct în care virusul se răspândește foarte rapid”, spune Greg Abbott.

UPDATE 08:26 Marea Britanie: 89 decese noi

Numărul total al morţilor creşte la 43.995, deşi surse oficiale confirmă că numărul deceselor ar fi aproximativ 55.000, conform Reuters

Întrucât înregistrează cazuri noi de infectare în ultima săptămână, Suedia interzice accesul străinilor din 29 de ţări începând cu 6 iulie.  Cetăţenii străini care doresc să intre în ţară trebuie să raporteze la autorităţi accesul în ţară şi să intre în auto-izolare, a precizat guvernul, conform aceleaşi surse.

UPDATE 08:10 Peste 53.000 de noi infecţii cu coronavirus au fost raportate, joi, în SUA

SUA au atins un nou record zilnic, pentru a şasea oară în nouă zile şi este prima dată când sunt raportate peste 53.000 de cazuri într-o singură zi. Este cel mai ridicat număr de infecții de la începutul pandemiei.

Coronavirus în România LIVE UPDATE 2 iulie: 450 de noi cazuri de îmbolnăvire și 20 de decese
Sursa foto: Hepta/Mediafax foto