• Sunt peste 25 de milioane de îmbolnăviri cu coronavirus în lume.
  • Filarmonica din New York susține concerte pe străzi după 6 luni de pauză.
  • Un han din America este sursa unui focar de infecție cu COVID-19 după ce a înțeles greșit regulile de distanțare socială.
  • Costa Rica are nevoie de 1.75 de miliarde de dolari pentru a continua lupta cu coronavirusul.
  • O bătrână de 73 de ani din America învinge coronavirusul după 5 luni de ventilație mecanică.

Peste 25 de milioane de îmbolnăviri cu COVID-19 în lume

Conform datelor centralizate de Worldometers, sunt 25.169.921 de îmbolnăviri cu coronavirus în lume.

846.783 este totalul deceselor cauzate de COVID-19, în timp ce 17.509.747 persoane s-au vindecat.

Filarmonica din New York concertează pe străzi

Orchestra Filarmonicii din New York cântă pe străzi pentru a le oferi oamenilor concertele care le lipsesc atât de mult, relatează CNN.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Deborah Borda, violonistă și lideră a orchestrei, a găsit o soluție pentru a concerta din nou, având în vedere că Centrul Lincoln, acolo unde cântau înainte de pandemie, stă închis încă din luna martie.

Violonista și-a adunat orchestra și au început să cânte pe străzi. Atât artiștii, cât și oamenii sunt fericiți. Strategia Bordei a fost de a nu anunța concertele pentru ca mulțimile de trecători să fie cât mai mici. Astfel, se pot respecta măsurile de distanțare socială.

Focar de infecție în America după ce un han a înțeles greșit regulile de distanțare socială impuse în cadrul evenimentelor

Un han din America este sursa unui focar de infecție cu COVID-19: 87 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la o nuntă, relatează CNN.

„Noi am ințeles că nu trebuie să fie mai mult de 50 de persoane în sala de evenimente. Am înțeles greșit… Am înțeles că putem avea mai mult de 50 de persoane la o nuntă dacă îi împărțim în două săli și avem grijă să nu depășim capacitatea totală a spațiului respectiv”, au scris reprezentanții hanului într-o declarație oficială.

Aceștia au verificat temperatura tuturor celor care au participat la nuntă înainte ca oamenii să intre în săli și, odată ce au aflat că sunt sursa unui focar de infecție, au luat toate măsurile necesare pentru protecția personalului: aceștia s-au testat și s-au autoizolat.

O bătrână de 73 de ani din America a învins coronavirusul după 5 luni de tratament

Jean-Pierre, în vârstă de 73 de ani, a fost internată într-un spital din Brooklyn pe 12 martie, relatează CNN. Bătrâna avea febră nu foarte mare și nu putea să respire foarte bine.

După ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus, a fost internată și conectată la un sistem de ventilație mecanică.

„S-a împotrivit. S-a luptat cu medicii, cu asistentele. Nu voia să fie ventilată”, a declarat Marie Delus, fiica bătrânei.

Bătrâna a reușit să învingă boala după 5 luni, însă a avut nevoie să învețe din nou să meargă și să vorbească.

Femeia de 73 de ani a intrat în contact cu virusul în martie, după o călătorie în Spania. Pe 11 martie s-a întors acasă. Atât ea, cât și majoritatea oamenilor care au fost în acea călătorie au început să se simtă rău la întoarcere.

Costa Rica are nevoie de 1.75 de miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internațional

Guvernul din Costa Rica a formulat o solicitare către Fondul Monetar Internațional în vederea aprobării unui fond de 1.75 de miliarde de dolari, relatează CNN.

Costa Rica are nevoie de acești bani pentru a putea continua să țină în frâu pandemia de coronavirus.

Total de peste 700 de îmbolnăviri de COVID-19 în California

California a raportat că numărul total de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 701.399 de cazuri, relatează CNN.

Autoritățile au declarat că în ultimele 24 de ore au fost identificate 4.014 cazuri noi de îmbolnăviri.

12.865 de bolnavi au decedat de la începutul pandemiei și până în prezent.

Părinții din Victoria, Australia amână vaccinarea sezonieră a copiilor de frica coronavirusului

În urma unui studiu ce a avut la bază un eșantion de 2.000 de părinți din Australia, datele au confirmat că părinții au amânat vaccinarea, relatează The Guardian.

„Principalul motiv pentru care părinții amână vaccinarea copiilor este teama ca nu cumva să se îmbolnăvească de coronavirus în spital”, a declarat Anthea Rhodes, medic pediatru în cadrul unui spital de copii din Australia.

Aceasta avertizează că amânarea vaccinului de rutină la copii este periculoasă pentru că, pe lângă focarele de infecție cu coronavirus, vor apărea focare de infecție cu vărsat de vânt și pojar atunci când cei mici se vor întoarce la școală.

Medicii din America, îngrijorați de numărul mare de persoane care nu au purtat mască la evenimentul lui Trump

„Îmi fac griji pentru acele persoane care ar fi putut infecta alte persoane în cadrul evenimentul, care apoi s-au întors acasă și au putut infecta și alte persoane”, a declarat Leana Wen, medic și profesor la Universitatea George Washington.

Foarte puține persoane care au participat la eveniment au purtat mască de protecție, în condițiile în care Trump a adunat la convenție 1.500 de susținători, relatează The Guardian.

Germania: 785 de îmbolnăviri noi în 24 de ore

Conform datelor analizate de RKI, nemții au înregistrat 785 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, iar totalul de îmbolnăviri a ajuns la 241.771 de cazuri de coronavirus, relatează The Guardian.