• Numărul cazurilor cu Covid-19 în lume se apropie de 17 milioane
  • Statele Unite au trecut pragul de 150.000 de morți de Covid-19.
  • Brazilia raportează aproape 70.000 de cazuri noi în ultimele 24  de ore.
  • Statul australian Victoria a stabilit un nou record: 723 de cazuri noi.

În prezent, sunt 16,950,407 cazuri de coronavirus cunoscute la nivel mondial, potrivit tracker-ului Universității Johns Hopkins și 664,961 de decese înregistrate.

China raportează peste 100 de cazuri noi de coronavirus pentru a doua zi la rând

China a înregistrat peste 100 de cazuri noi de coronavirus pentru a doua zi la rând, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate a țării.

Aproximativ 96 de infecții locale au fost identificate în regiunea extremă vestică a Xinjiang, una din Beijing, iar restul cazurilor fiind confirmate în Liaoning, scrie CNN.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

NHC a înregistrat, de asemenea, alte 21 de infecții asimptomatice, care nu sunt incluse în raportul total al cazurilor confirmate.

Marți a fost pentru prima dată când China a înregistrat peste 100 de cazuri noi de la începutul lunii aprilie.

Coreea de Nord a testat peste 1.000 de persoane pentru Covid-19

Coreea de Nord a testat 1.211 persoane pentru coronavirus începând cu 16 iulie, toate rezultatele fiind negative, a declarat pentru CNN reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în Coreea de Nord, dr. Edwin Salvador.

În prezent, 696 de nord-coreeni sunt sub carantină.

Unii experți spun că e imposibil ca, Coreea de Nord, o țară de aproape 25 de milioane de oameni, care împarte o frontieră cu China, ar fi putut scăpa de efectele unei pandemii care a infectat peste 16 milioane de oameni din întreaga lume și a ucis aproape 650.000.

Statele Unite au trecut pragul de 150.000 de morți de Covid-19

SUA a înregistrat peste 4,38 milioane de cazuri de infecție de la începutul pandemiei, potrivit rapoartelor în timp real ale universității din Baltimore, scrie CNN.

Speakerul Camerei Reprezentanţilor Statelor Unite, Nancy Pelosi, a anunţat miercuri că parlamentarii şi personalul vor trebui să poarte mască în Cameră în timpul pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Brazilia raportează aproape 70.000 de cazuri noi în ultimele 24  de ore.

Miercuri, Brazilia a stabilit un record zilnic cu 69.074 de cazuri noi confirmate și 1.595 de decese. După SUA, Brazilia este țara cea mai afectată de coronavirus.

De la începutul pandemiei, autoritățile au raportat 2,5 milioane de cazuri și 90.134 de decese.

Statul australian Victoria a stabilit un nou record: 723 de cazuri noi.

Premierul statului australian Victoria a raportat 723 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore. Recordul stabilit anterior a fost de 532 infecții.

Șeful serviciului de sănătate, prof. Brett Sutton, a declarat ieri că nu este pregătit să anunțe că vârful epidemiei de coronavirus a trecut.