• Peste 10,3 milioane de cazuri de coronavirus au fost raportate la nivel mondial, inclusiv cel puțin 504.000 de decese.
  • China raportează 19 cazuri noi de coronavirus.
  • Șeful OMS: „Pandemia este departe de a se termina, de fapt accelerează.”

La nivel mondial au fost raportate peste 10,3 milioane de cazuri de coronavirus și cel puțin 504.000 de decese. Pandemia este „departe de a se fi încheiat” și „chiar accelerează”, a avertizat Tedros Adhanom, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

UPDATE 12:13 Autoritățile din Los Angeles închid plajele în weekend când SUA sărbătoresc ziua națională

„Din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, toate plajele din districtul Los Angeles vor fi din nou temporar închise în acest weekend, în perioada 3-6 iulie”, a declarat pe Twitter o reprezentantă a autorităţilor din acest comitat, Janice Hahn.

În ultimele 24 de ore, autoritățile din Los Angeles au raportat aproape 3.000 de cazuri noi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

UPDATE 10:11 Grecia nu va primi până în 15 iulie curse aeriene directe din Regatul Unit şi Suedia

Grecia nu va primi până în 15 iulie curse aeriene directe din Regatul Unit şi Suedia, au anunţat luni autorităţile de la Atena, adăugând că vor aplica recomandările Uniunii Europene pentru a stabili ce ţări prezintă riscuri ridicate de răspândire a coronavirusului.

Grecia și-a redeschis principalele aeroporturi din Atena și Salonic din 15 iunie pentru mai multe zboruri internaţionale, iar celelalte aeroporturi se redeschid la 1 iulie.

Sursa foto: Profimedia

UPDATE 09:02 Thailanda a raportat două cazuri importate de Covid-19

Thailanda a raportat două cazuri importate de Covid-19, marcând a 36-a zi consecutivă fără o transmitere locală a virusului, potrivit autorităților thailandeze.

UPDATE 07:48 UE a numit 14 țări „sigure”

Doar 14 ţări se vor afla pe lista ţărilor terţe ale căror cetăţeni vor putea intra pe teritoriul UE, de la 1 iulie, printre care Australia, Canada, Japonia, Maroc și Coreea de Sud.

Regulile pentru călătorii din Marea Britanie sunt incluse separat în negocierile Brexit. Potrivit BBC, cetățenii Regatului Unit trebuie tratați în același mod ca și cetățenii UE până la sfârșitul perioadei de tranziție Brexit, adică la 31 decembrie.

Pe lista „sigură” care probabil poate să fie modificată, se află: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia și Uruguay.

UPDATE 07:30 Șeful OMS: „Pandemia este departe de a se termina, de fapt accelerează.”

Directorul general al OMS spune că pandemia este departe de a se termina.

„Cu toate că multe țări au înregistrat progrese la nivel global, pandemia accelerează de fapt. Suntem cu toții la un loc și suntem cu toții în acest demers”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.. „Am pierdut deja atât de mult, dar nu ne putem pierde speranța.” adaugă el.

Sunt 6 luni de când OMS a primit primele rapoarte din China

Tedros a mai spus că marți se împlinesc șase luni de când OMS a primit primele rapoarte despre cazuri de pneumonie în China dintr-o cauză necunoscută – care ulterior a fost identificată ca o nouă infecție cu coronavirus.

Sursa foto: FABRICE COFFRINI / AFP / Profimedia

UPDATE 07:10 China a raportat 19 cazuri noi de coronavirus

Luni, China a înregistrat 19 noi cazuri de coronavirus, a anunțat marți Comisia Națională de Sănătate (NHC) a țării.

Din noile cazuri, 11 au fost importate și opt au fost transmise local. Din cele locale, șapte sunt din Beijing și un caz din Shanghai.

Nu au fost raportate noi decese. În prezent, 99 de pacienți asimptomatici sunt sub observația medicilor.