• Donald Trump nu e îngrijorat de creșterea numărului de cazuri de Covid-19
  • Alex Azar, ministrul Sănătății din SUA, va merge într-o vizită istorică în Taiwan
  • Prețul aurului a atins un nivel record pe fondul crizei generate de Covid-19.

Ministrul Sănătății din SUA merge într-o vizită istorică în Taiwan

Washington-ul îl va trimite într-o vizită oficială în Taiwan pe Alex Azar, ministrul Sănătății. Presa internațională punctează că este prima vizită la nivel înalt realizată de Statele Unite în Taiwan, de la întreruperea relațiilor diplomatice din 1979.

Se speculează că prezența lui Alex Azar în Taiwan este una strategică, în lupta SUA-China privind gestionarea pandemiei de coronavirus.

„Taiwanul a fost un model de transparență și cooperare în domeniul sănătății globale în timpul pandemiei COVID-19 și cu mult timp înainte. Această călătorie reprezintă o oportunitate de a consolida cooperarea noastră economică și de sănătate publică cu Taiwan”, a spus Alex Azar, pe Twitter.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Donald Trump nu e îngrijorat de creșterea cazurilor de Covid-19

Președintele SUA a declarat, într-o conferință de presă, că numărul ridicat de cazuri noi de coronavirus din ultima vreme nu au fost însoțite de decese semnificative. Alături de ministrul Sănătății, Trump a spus că SUA au totul sub control, în ciuda faptului că țara înregistrează aproxiamtiv 1000 de decese zilnic.

În replică, Joe Biden, contra-candidatul său la președinția SUA, i-a transmis să se mobilizeze și să-și facă treaba.

Aurul a atins un nou preț record pe fondul crizei generate de Covid-19

Aurul a atins un preț record record de 2.030,72 dolari pe uncie, pe măsură ce piețele financiare mută banii în active ultra-sigure, despre care se crede că sunt mai puțin susceptibile de a pierde valoare dacă o recesiune prelungită cauzată de Covid-19 va apărea.

Irlanda nu va redeschide pub-urile

Prim-ministrul irlandez a anunțat că măsurile de relaxare plănuite să intre în vigoare luni, printre care și redeschiderea pub-urilor, nu vor mai avea loc. De asemenea, măștile de protecție vor deveni obligatorii în interiorul magazinelor începând cu 10 august.

Noul sezon din Bundesliga se va juca cu fani în tribune

Noul sezon din fotbalul german se va relua curând, iar fanii vor avea acces în tribune, însă în condiții speciale.

Printre măsurile ce ar putea fi adoptate se numără interzicerea vânzării alcoolului în arenă, anularea cotei de bilete pentru fanii oaspeți și introducerea biletelor personalizate, pentru ca eventualele infectări să poată fi urmărite.