• 18.978.366 de cazuri de îmbolnăviri în lume și un total de 711.241 morți.
  • Un spital din India ia foc, iar 8 pacienți COVID-19 mor.
  • Amsterdam: Masca este obligatorie în spațiile aglomerate.
  • Spania a raportat 1.772 cazuri noi de COVID-19.
  • Florida depășește 500.000 de cazuri.
  • Italia amenință că va suspenda zborurile operate de Ryanair, pentru nu că s-ar fi supus regulilor COVID-19.
  • OMS trimite 43 de specialiști în Africa de Sud.

Situația COVID-19, la nivel global

Conform Worldometers, azi, 6 august 2020, sunt 18.978.366 de cazuri de îmbolnăviri în lume, un total de 711.241 morți și 12.168.522 vindecați.

Un spital din India ia foc, iar 8 pacienți COVID-19 mor

Un incendiu a pornit într-un spital din India, în dimineața zilei de joi. 15 autospeciale pentru incendii au oprit focul într-o jumătate de oră, relatează Associated Press.

8 pacienți COVID-19 au murit în incendiu, iar 35 de pacienți au fost mutați la un alt spital.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Deși incendiile sunt comune în clădirile din India, pentru că acestea nu îndeplinesc standardele de construcție și siguranță, cazul va fi cercetata pentru a se stabili motivul incendiului, relatează The Guardian.

Amsterdam: Masca este obligatorie în spațiile aglomerate

Amsterdam anunță că masca devine obligatorie în spațiile aglomerate. Numărul de îmbolnăviri din Amsterdam s-a dublat într-o săptămână.

Marea Britanie: Oamenii și-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei și acum caută joburi temporare

Un număr foarte mare de persoane și-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus. Specialiștii au afirmat că, în momentul de față, oamenii sunt dispuși să lucreze și temporar, relatează The Guardian.

Spania a raportat 1.772 cazuri noi de COVID-19

Izolarea a fost ridicată în luna iunie în Spania. Spaniolii au raportat ieri cel mai mare număr de cazuri pe zi de când măsurile s-au relaxat, relatează The Guardian.

OMS trimite o echipă de 43 de specialiști în Africa de Sud, pentru a oferi ajutor în combaterea pandemiei de coronavirus

„OMS va trimite 43 de experți cu expertize variate, pentru a-i ajuta pe cei din Africa de Sud să facă față pandemiei. Primii 17 experți ar trebui să ajungă în cursul zilei de azi. Printre ei se află cei mai buni în epidemiologie, monitorizare, gestionarea situațiilor, tratarea infecțiilor, prevenție și control, achiziții, dar și în mobilizarea comunității și în educația sănătății.

Din această echipă face parte și David Heymann, epidemiolog expert în bolile infecțioase sezoniere și un specialist în sănătate publică, ce a ocupat o poziție oficială în OMS. A condus un proces de combatere a epidemiei SARS încă din 2003, lucrând constant alături de chipa sa pentru a gestiona eforturile internaționale de oprire a pandemiei”, se arată într-un comunicat oficial OMS.

Africa de Sud se confruntă cu un număr total de 530.000 de îmbolnăviri și 9.298 decese, relatează The Guardian.

Trump postează fake news despre coronavirus pe Facebook, iar postarea îi este ștearsă

O postare a lui Donald Trump despre coronavirus, publicată pe pagina lui de Facebook, a fost ștearsă după ce s-a dovedit a fi un alt fake news, relatează The Guardian.

Trump a distribuit un clip în care se spunea că există imunitate la copii în ceea ce privește coronavirusul. Totuși, recent au fost publicate studii care au demonstrat contrariul.

Italia amenință că va suspenda zborurile operate de Ryanair, pentru nu că s-ar fi supus regulilor COVID-19

Autoritățile din cadrul aviației civile îi amenință pe cei de la Ryanair că le va suspenda zborurile în Italia pentru că nu s-ar fi aliniat la regulile impuse de situația pandemiei de coronavirus, relatează The Guardian.

Ryanair răspunde acuzației și afirmă că aceasta este nefondată, nefiind adevărată.

Record de cazuri COVID-19, în Franța: Ultima oară când francezii au raportat un număr mare a fost în mai

Miercuri, francezii au ajuns la un număr record de cazuri zilnice. S-au mai înregistrat numere atât de mari la finalul lunii mai, relatează The Guardian.

1.695 de cazuri de îmbolnăviri a raportat Franța în cursul zilei de 5 august 2020.

Florida depășește 500.000 de cazuri

Conform Worldometers, Florida se confruntă, în prezent, cu un număr total de 502.739 de cazuri de coronavirus, în timp ce totatul de morți a ajuns la 7.627.

48.375 persoane s-au vindecat în urma infecției.

Testările COVID-19 sunt reluate în Florida, în număr mare, după o pauză impusă de Furtuna Tropicală Isaias, relatează The Guardian.

Fostul președinte al Columbiei, Álvaro Uribe, testat pozitiv cu coronavirus

Uribe a fost testat pozitiv cu COVID-19 la numai o zi după ce a fost pus sub arest la domiciliu, în urma acuzației de intimidare a martorilor, relatează The Guardian.

Anvers, Germania: Provincia este clasată drept zonă de risc

Călătorii din Anvers, care părăsesc zona, indiferent de destinația aleasă, vor fi nevoiți să stea în carantină pentru 14 zile, relatează The Guardian.

Totuși, dacă aceștia pot justifica printr-un test COVID că sunt negativi, carantina nu mai este necesară.