• Taj Mahal și Fortul Roșu se redeschid luni, pentru indieni.
  • Locuitorii din West Hollywood, California, primesc 300 de dolari amendă dacă nu poartă mască.
  • În Scoția, în acest weekend, anumite zone vor intra în carantină totală.
  • Universitatea din California reia cursurile din toamnă, însă online.
  • Oficialii SUA vor să aibă un vaccin anti COVID-19 până la finalul lui 2020 sau începutul lui 2021, tocmai de aceea lucrează intens pentru a-și îndeplini obiectivul.
  • Luna iunie aduce 4.8 milioane de joburi noi în SUA.

UPDATE 20:30 Schimbările globale în contextul COVID-19

India: Taj Mahal și Fortul Roșu vor fi deschise luni

Ministerul Culturii și Turismului din India a anunțat că cele două obiective turistice faimoase ale Indiei își vor deschide porțile luni, 6 iulie.

India se află încă în faza doi: transportul în comun funcționează în anumite limite, iar granițele sunt închise.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

West Hollywood, California: amenzi de 300 de dolari pentru cei care nu poartă mască

„Numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 este într-o continuă creștere în California. Guvernatorul a dat recent un ordin prin care toată lumea este obligată să poarte mască în spațiul public. Poliția locală din West Hollywood i-a învățat pe oameni cum să poarte masca de protecție și cum să se protejeze”, arată un comunicat oficial din partea Poliției Locale din West Hollywood.

Scoția: Vor intra în carantină anumite zone pentru a combate focarele de COVID-19

În anumite zone din Scoția, în acest weekend, se va implementa carantina totală. Sunt vizate zonele în care s-au înregistrat multe îmbolnăviri de coronavirus.

Vineri va fi ridicată și limita de călătorie de 5 mile (8 kilometri) pentru cetățenii din Scoția.

SUA: 4.8 milioane de joburi noi în iunie

America se confruntă cu două crize importante în acest moment: criza de COVID-19, care în unele state este reflectată în creșteri îngrijorătoare de îmbolnăviri, dar și cu o criză a șomerilor.

Totuși, rata șomajului a scăzut la 11.1% datorită celor 4.8 milioane de joburi apărute în luna iunie. Chiar și în aceste condiții, economia SUA suferă, iar despre recuperarea totală a pieței muncii nici nu se poate vorbi în acest moment.

Ministerul Muncii din SUA a anunțat că, săptămâna trecută, 1.4 milioane de angajați au completat și semnat cererile pentru acordarea șomajului.

Atlanta: Rezidenții sunt anunțați să poarte mască prin intermediul unui mesaj de alertă

Locuitorii Atlantei au primit un mesaj de alertă în dimineața zilei de 2 iulie în care erau rugați să poarte mască atunci când ies afară. Mesajul mai spunea că, dacă pot, să evite pe cât posibil ieșirile în spații publice.

Los Angeles: Universitatea din California de Sud va susține online cursurile din toamnă

După ce în cursul zilei de ieri, în Los Angeles, au fost raportate peste 2000 de cazuri de COVID-19, Universitatea din California de Sud a anunțat că majoritatea cursurilor se vor ține online pentru studenții care vin la toamnă să studieze.

„Măsurile de siguranță publice sunt într-o continuă schimbare, iar Los Angeles încă nu ne-a aprobat revenirea la cursuri în formulă completă.

Los Angeles se confruntă cu o creștere alarmantă de cazuri de COVID-19, deci este clar că trebuie să reducem numărul de studenți din campus și toate activitățile din interiorul facultății ce urmează toamna aceasta”, arată o declarație din partea universității.

California: Un bărbat moare a doua zi de la postarea unui mesaj de regret pe Facebook

Thomas Macias, în vârstă de 51 de ani, din California, a mers la un grătar luna trecută și apoi a aflat că a fost infectat cu COVID-19.

Bărbatul a postat pe 20 iunie un mesaj de regret pe Facebook: „Am ieșit acum câteva săptămâni… din cauza prostiei mele le-am pus în pericol pe mama și pe sora mea, dar și întreaga familie.

A fost o experiență foarte dureroasă. Nu e de glumă. Dacă trebuie să ieșiți, purtați mască și respectați măsurile de distanțare socială. Cu ajutorul lui Dumnezeu o să pot să supraviețuiesc”.

Din păcate, a doua zi de la postarea mesajului, Thomas Macias a murit.

SUA: Vaccinul anti COVID-19 ar putea fi disponibil până la finalul anului 2020 sau la începutul lui 2021

Oficialii SUA și specialiștii vor să rămână în target cu tratamentul contra coronavirus.

„Ne așteptăm ca măcar două dintre aceste vaccinuri să meargă în ultima fază de testare clinică, luna aceasta!”, a declarat doctorul Stephen Hahn, șeful FDA.

UPDATE 14:43 Șomajul din Spania înregistrează cea mai mică creștere de la începutul epidemiei de coronavirus

Spania a înregistrat cea mai mică creștere a șomajului de când epidemia de coronavirus a lovit țara, ceea ce sugerează că economia prezintă semne de recuperare după impactul pandemiei.

Șomajul înregistrat în iunie a crescut cu 5.107 – o creștere de 0,1% față de luna precedentă. În mai, 26.573 de persoane suplimentare s-au înregistrat ca șomeri, iar în aprilie au fost 282.891.

UPDATE 14:20 Noi cazuri de coronavirus în Israel 

Israelul a înregistrat miercuri 966 de cazuri noi de coronavirus, potrivit Ministerului Sănătății. Numărul de noi infecții pe zi s-a triplat în ultimele două săptămâni și a sărit de aproape 50 de ori față de mijlocul lunii mai, când Israelul a scăzut la aproximativ 20 de noi infecții pe zi.

Guvernul a anunțat miercuri seară că orașele cu rate mari de infecție, ca Ashdod și Lod, vor fi închise.

Membrii forțelor de securitate palestiniene găsesc un punct de control în Betleem, pe 29 iunie.
Sursă foto: AFP/CNN

UPDATE 14:14 Școlile din Anglia vor primi kituri de testare

Un număr mic de kituri de testare vor fi furnizate școlilor pentru a descoperi eventualele focare.

„Acestea vor fi luate acasă de către copiii sau personalul care dezvoltă simptome”, a spus el.

UPDATE 12:50 Groom a murit de coronavirus la două zile după nunta sa

Un bărbat a murit la două zile după nunta sa, după ce s-a infectat cu coronavirus în statul Bihar, din estul Indiei.  

80 de invitați au fost infectați din cei 400 care au fost supuși testelor în urmă cu o săptămână. 

UPDATE 12:00 Abatorul Toennies din Germania a prelungit carantina

Abatorul din Germania Toennies – epicentrul unui nou focar de coronavirus în țară – își va prelungi perioada obligatorie de carantină pentru încă două săptămâni, până la 17 iulie, a spus miercuri Ministerul Sănătății.

UPDATE 10:28 Franța se pregătește pentru al doilea val, Serbia reimpune restricțiile

Franța se pregătește pentru un al doilea val, în timp ce Serbia consolidează restricțiile. „Ne pregătim pentru începutul anului școlar și există riscul de re-circulație a virusului”, a spus Agnès Pannier-Runacher.

Serbia a înăsprit restricțiile în anumite părți ale țării, deoarece infecțiile cresc din nou. Țara este în prezent pe o listă a statelor „sigure” ale UE, deși Austria a emis un avertisment de călătorie pentru națiunea balcanică.

UPDATE 9:15 6 jucători de la FC Dallas au fost testați pozitiv

Șase jucători de la FC Dallas au fost testați pozitiv cu Covid-19 la sosirea în Florida, chiar înainte de viitorul turneu „MLS is Back” care începe pe 8 iulie.

UPDATE 8:47 Mexic depăşeşte Spania la numărul deceselor 

În Mexic a crescut numărul morţilor: 28.510. S-au înregistrat 5.681 de cazuri noi şi 741 decese din cauza COVID-19.  Spania, o altă ţară lovită crunt de epidemia de COVID-19, înregistrează 2s8.363 de morţi în ultimele 24 ore. 

O femeie care poartă o mască de față vărsă apă sfântă într-un mormânt în timpul înmormântării unei victime de moarte COVID 19 la cimitirul San Isidro din Mexic, pe 24 iunie.
Sursă foto: AP

UPDATE 8:37 Orientul Mijlociu se află în pragul critic, spune OMS

Țările din Orientul Mijlociu au atins un „prag critic”, deoarece restricțiile sunt ridicate, iar aeroporturile și frontierele încep să se redeschidă, a spus miercuri Organizația Mondială a Sănătății.

UPDATE 8:24 Trei cazuri noi de COVID-19 în Shanghai, China

Sunt şi veşti bune. China pare că ţine sub control epidemia de COVID-19. Autorităţile au transmis că sunt trei cazuri noi în Shanghai, dar zero decese înregistrate miercuri, 1 iulie.  

Momentan, China are 83.537 cazuri confirmate şi 4.634 de decese, cifre neschimbate de pe 1 iulie.   

Autoritățile medicale din Beijing poartă costume de protecție în timp ce ambalează depozitele după efectuarea unui test de reacție în lanț a polimerazei (PCR) pentru a detecta noi infecții cu coronavirus la Beijing, China, pe 30 iunie.
Sursă foto: AP

UPDATE 7:15 Trump spune că este pro măști

Preşedintele Donald Trump i-a îndemnat pe americani să poarte mască.

„Sunt pro pentru măşti. Cred că măştile sunt bune”, a spus preşedintele american într-o emisiune televizată. Cu toate acestea, liderul de la Casa Albă nu a emis un ordin naţional prin care să oblige populaţia să poarte mască permanent în spaţiul public. El afirmă că sunt „multe locuri în ţară unde oamenii stau la distanţe foarte mari”.

Imaginea articolului Trump îndeamnă pe americani să poarte mască pe măsură ce numărul de cazuri creşte. „Cred că măştile sunt bune”
Sursă foto: Profimedia

UPDATE 7:01 India a adăugat aproape 200.000 de cazuri în 12 zile

Infecțiile continuă să crească într-un ritm alarmant în India. 

Țara a confirmat 585.492 de cazuri și 17.400 de decese.

UPDATE 6:52 Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă demisionează după o serie de gafe

Ministrul Sănătății din Noua Zeelandă, David Clark, și-a dat demisia după o serie de gafe politice – inclusiv încălcarea măsurilor de prevenție.

UPDATE 6:45 Cazurile din SUA ating un record de îmbolnăviri într-o singură zi

Statele Unite au atins un nou record în ceea ce privește numărul de cazuri noi într-o singură zi – 52.982.

Numărul total de cazuri din SUA a ajuns la 2.682.270. Au fost înregistrate 128.028 de decese, adică mai mult decât dublul numărului de decese din Brazilia, țara de pe locul doi.

Anthony Fauci a avertizat că țara ar putea ajunge în curând la 100.000 de cazuri pe zi.

Sunt peste 4 milioane de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV02, conform datelor înregistrate joi, 2 iulie. Majoritatea au simptome uşoare, în timp ce circa 57.000 (1% din bolnavi) sunt în stare gravă sau critică.  

Sunt peste 10,5 milioane de cazuri de Covid-19. Peste jumătate de milion de vieți au fost pierdute, iar impactul economic este fără precedent.

Rusia: peste 6.500 de cazuri noi de COVID-19 

În Rusia, s-au înregistrat 6.556 de infectări noi şi 216 decese noi în ultimele 24 de ore. În plus, numărul morţilor creşte la 9.536.

Thailanda: 6 cazuri noi de COVID-19 „de import” 

Deşi nu există cazuri noi de transmitere intra-comunitară, Thailanda are 6 cazuri noi. Sunt deja 38 de zile succesive de când nu există cazuri noi in interiorul ţării. Cele 6 persoane infectate s-au întors din Indonesia, Africa de Sud sau Sudan. Thailanda înregistrează, momentan, 58 de decese, 3.179 persoane infectate. 3.059 pacienţi vindecaţi.