• Japonia a înregistrat un număr de 274 de cazuri noi de coronavirus, iar jumătate dintre ele sunt în Tokyo.
  • Donald Trump continuă să trăiască într-o realitate paralelă cu cea din America și face declarații șocante despre „progresul Americii în lupta cu COVID-19”.
  • Brazilia a marcat 50 de zile fără un lider oficial la Sănătate. Președintele Braziliei consideră că pandemia este de fapt „o mică gripă”.

UPDATE 11:00 COVID-19 și sezonul căpușelor, îngrijorător pentru medici

Medicii din SUA spun că iarna blândă din 2019 favorizează o vară cu căpușe.

Tot ei atrag atenția asupra faptului că sezonul căpușelor împreună cu pandemia de coronavirus nu vor oferi un rezultat foarte bun.

Așadar, medicii le atrag atenția celor care vor să se răcorească în natură vara aceasta. Cei care aleg natura pentru relaxare trebuie să fie foarte atenți la aceste insecte și trebuie să se protejeze.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

UPDATE 10:30 India: 24.850 de noi cazuri într-o singură zi

India a raportat cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi: 24.850 de noi îmbolnăviri.

Până acum, India a înregistrat un total de 673.165 de cazuri de COVID-19 și un număr total de 19.268, conform Ministerului Sănătății și Bunăstării Familiei.

Maharashtra este statul din India care suferă cel mai tare din cauza pandemiei de COVID-19. Aici a fost raportat un total de 200.064 de cazuri și 8.671 de decese.

Următorul cel mai afectat este Tamil Nadu, cu un total de 107.001, iar pe al treilea loc se află Delhi cu 97.200 de cazuri.

India a făcut până acum peste 9.7 milioane de teste.

UPDATE 10:00 SUA: Mai mult de 45.000 de cazuri într-o singură zi

Universitatea Johns Hopkins a raportat 45.283 de noi cazuri, într-o singură zi, în SUA.

242 de decese au fost înregistrate doar în cursul zilei de ieri.

UPDATE 09:45 Japonia: 274 cazuri noi de COVID-19

Japonia a înregistrat un număr de 274 de cazuri noi de coronavirus. Aproape jumătate dintre cei infectați sunt din Tokyo.

Guvernul din Tokyo a afirmat că vârful pandemiei de COVID-19, la ei, a fost condus de îmbolnăvirile în rândul persoanelor cu vârste între 20 și 30 de ani.

Vineri, Japonia a avut 249 de cazuri noi de COVID, iar joi 194.

UPDATE 09:00 Brazilia: 50 de zile fără ministru la Sănătate

În cursul zilei de sâmbătă, Brazilia a marcat cea de-a 50-a zi în care nu au ministru de Sănătate.

În Brazilia, COVID-19 a omorât cel puțin 63.000 de persoane și a îmbolnăvit peste 1.5 milioane de oameni, până în prezent.

Pentru brazilieni este foarte dificil să treacă prin aceste momente fără un lider Sănătate. Totuși, poziția este ocupată provizoriu de Generalul Eduardo Pazzuello, însă acesta nu are experiență medicală.

Pazzuello este lider provizoriu la Sănătate încă din ziua în care Nelson Teich, fostul Ministru al Sănătății în Brazilia, a demisionat (15 mai 2020).

Teich nu a comentat demisia, însă a fost criticat pe atunci de președintele Braziliei, Jair Bolsonaro: „prea molâu și timid în procesul de redresare a economiei și în cel de susținere a efectelor pozitive pe care le are Clorochina”.

Predecesorul lui Teich, Luiz Henrique Mandetta, care a susținut măsurile de distanțare socială și obligativitatea purtării măștii a fost dat afară de președintele Braziliei.

Jair Bolsonaro a spus despre coronavirus că este „doar o mică gripă”.

UPDATE 08:00 Melbourne, Australia: carantină obligatorie pentru 3000 de persoane

Premierul statului a anunțat că 3000 de persoane din Melbourne vor fi băgate în carantină obligatorie.

Premierul a explicat ce înseamnă carantina obligatorie în cazul acestor persoane: „nimeni nu intră, nimeni nu iese”.

Carantina s-a instaurat forțat după ce s-a înregistrat o creștere de îmbolnăviri cu COVID-19.

Pentru a se asigura că nimeni nu va încălca perioada de izolare, autoritățile au trimis trupe de poliție care să-i păzească pe cei carantinați.

UPDATE 07:00 Donald Trump trăiește într-o lume paralelă cu realitatea din țara lui

În timp ce numărul de cazuri de COVID-19 din SUA crește alarmant, Donald Trump vorbește despre progresul pe care îl vede în America, în acest context: „Dintr-o dată am fost loviți de un virus care a venit din China. Am făcut un progres foarte mare, iar strategia noastră continuă cu succes.

Virusul dispare din unele zone și își arată fața urâtă în alte zone, însă am învățat foarte multe. Am învățat cum să stingem focul”, le spune Donald Trump simpatizanților săi, într-un discurs la Casa Albă, ținut pe 4 iulie.

Trump a mai spus că națiunea a făcut „zeci de mii” de ventilatoare și au început să le distribuie peste hotare.

Tot liderul de la Casa Albă se arată nemulțumit de numărul de teste făcute. Acesta a spus că numărul de cazuri de COVID-19 este atât de mare pentru că s-au făcut foarte multe teste. Recent a mai declarat că specialiștii nu ar trebui să mai testeze atât de mult.

Oficialii de la Casa Albă au sperat că declarațiile sale sunt, totuși, glume, însă Trump a ținut să clarifice că nu glumește.

Pe 4 iulie, în timpul discursului de la Casa Albă, Trump a mai declarat că „99% din cazurile de îmbolnăviri cu COVID-19 sunt absolut inofensive”.

06:00 OMS întrerupe studiile cu Hidroxiclorochină pe pacienții infectați cu COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că tratamentele cu Hidroxiclorochină și Lopinavir / Ritonavir nu vor mai fi administrate pacienților cu COVID-19 pentru că nu aduc schimbări semnificative în stările acestora.

Pe baza rezultatelor venite din partea Studiului Clinic pentru Solidaritate, OMS a decis să întrerupă studiile cu Hidroxiclorochinei și a Lopinavirului / Ritonavirului, medicamente administrate persoanelor infectate cu coronavirus.

Numărul de morți nu scade considerabil datorită acestor medicamente, așadar OMS le consideră, pentru moment, ineficiente în lupta contra COVID-19.

Decizia de întrerupere se aplică doar pentru studiile pe pacienții spitalizați, cele pe pacienți nespitalizați nefiind afectate.