Coronavirusul, de neoprit. Țara în care mor zilnic peste 2.000 de oameni

Coronavirusul, de neoprit. Țara în care mor zilnic peste 2.000 de oameni
  • În India, situaţia epidemiei cu noul coronavirus a devenit dramatică.
  • Bilanţul a ajuns la 2.000 de morţi pe zi.
  • Totalul deceselor este de 11.903, arată noile date oficiale.

Creşterea s-ar datora, în mod special, revizuirii cifrelor din cel mai afectat oraş din India, Mumbai, adăugându-se 832 de morţi în bilanţul zilnic. De asemenea, în capitala a ţării cu numărul doi mondial din lume ca populaţie, New Dehli situaţia sanitară s-a degradat şi au înregistrat 400 de decese în ultimele 24 ore. 

India înregistrează acum circa 11.000 de noi cazuri confirmate pe zi, iar totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 354.065, iar vârful epidemiei pare a fi departe. Premierul Narendra Modi a intordus carantina totală pe toată durata pandemiei, care a început în martie în India, iar de la începutul lunii iunie acesta a ridicat cele mai dure măsuri impuse. Totuşi, unele restricţii au rămas încă în vigoare.  

Pe 19 iunie se va instaura carantină completă în oraşul şi districtele Chennai, Thiruvallur, Chengalpet şi Kanchipuram, au declarat oficialii de la Tamil Nadu, capitala acestor zone, potrivit The Guardian. Această decizie va fi menţinută până la sfârşitul lunii iunie. India, unde locuiesc 1,3 miliarde de oameni, a ridicat a uşurat treptat măsurile la nivel naţional în ultimele săptămâni, chiar dacă noile infecţii continuă să crească.  

Tamil Nadu este cel de-al doilea stat cel mai grav lovit de pandemie după Maharashtra. Statul de sud a înregistrat puţin peste 44.000 de cazuri dintr-un total la nivel naţional de 332.424, conform cifrelor oficiale.