• Un copil, diagnosticat cu Covid-19 și sindromul Kawasaki, a murit în Franța
  • Copilul în vârstă de 9 ani ar fi dezvoltat o miocardită
  • Medicii susțin că este vorba despre un caz extrem de rar și nu trebuie să ne alarmăm

Moartea băiatului de 9 ani, în Marsilia, a fost raportată joi de Departamentul de Sănătate Publică din Franța, transmite BFMTV.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a alertat despre o posibilă legătură între coronavirus şi sindromul Kawasaki, o boală care afectează în primul rând copiii.

Potrivit OMS, simptomele includ „febră, erupţii cutanate, umflarea mâinilor şi picioarelor, iritarea şi roşeaţa albului ochilor, glandele limfatice umflate în gât, precum şi iritarea şi inflamaţia gurii, buzelor şi a gâtului”. Medicii francezi susțin că părinții nu trebuie să intre în panică, acesta fiind un caz extrem de rar.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Este primul deces de acest fel în Franța de la debutul epidemiei de coronavirus. În Timone, Marsilia, au fost înregistrare 5 astfel de cazuri de la startul epidemiei în condițiile în care într-un an normal erau raportate 3 cazuri. În prezent, în toata Franța sunt 125 de copii afectati de acest sindrom Kawasaki, 52% din ei sunt infectați și cu coronavirus.

Alerta a fost dată în luna aprilie în Marea Britanie, dar sunt cazuri be boală inflimatorie asociată coronavirusului şi în Italia, Spania, Belgia. Centrul de Control și Prevenție a bolilor din SUA a emis și el o alertă, existând suspiciuni că cel puțin 150 de copii din New York ar fi afectați.