• Un copil, diagnosticat cu Covid-19 și sindromul Kawasaki, a murit în Franța
  • Copilul în vârstă de 9 ani ar fi dezvoltat o miocardită
  • Medicii susțin că este vorba despre un caz extrem de rar și nu trebuie să ne alarmăm

Moartea băiatului de 9 ani, în Marsilia, a fost raportată joi de Departamentul de Sănătate Publică din Franța, transmite BFMTV.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a alertat despre o posibilă legătură între coronavirus şi sindromul Kawasaki, o boală care afectează în primul rând copiii.

Potrivit OMS, simptomele includ „febră, erupţii cutanate, umflarea mâinilor şi picioarelor, iritarea şi roşeaţa albului ochilor, glandele limfatice umflate în gât, precum şi iritarea şi inflamaţia gurii, buzelor şi a gâtului”. Medicii francezi susțin că părinții nu trebuie să intre în panică, acesta fiind un caz extrem de rar.

Recomandări

UNGARIA E OUT
KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
SPORTIVII ROMÂNI SE PREGĂTESC DE J.O.
PRINȚUL PHILLIP AR FI IMPLICAT ÎN AFACEREA PROFUMO
MARINA SUA ARE PROBLEME DE 132 MLD $

Este primul deces de acest fel în Franța de la debutul epidemiei de coronavirus. În Timone, Marsilia, au fost înregistrare 5 astfel de cazuri de la startul epidemiei în condițiile în care într-un an normal erau raportate 3 cazuri. În prezent, în toata Franța sunt 125 de copii afectati de acest sindrom Kawasaki, 52% din ei sunt infectați și cu coronavirus.

Alerta a fost dată în luna aprilie în Marea Britanie, dar sunt cazuri be boală inflimatorie asociată coronavirusului şi în Italia, Spania, Belgia. Centrul de Control și Prevenție a bolilor din SUA a emis și el o alertă, existând suspiciuni că cel puțin 150 de copii din New York ar fi afectați.