- În România se fac, în medie, 14.000 de testări pentru COVID pe zi.
- Preţul unei testări la privat variază între 340 și 390 de lei.
- 14.000 de testări pe zi, la privat, înseamnă afaceri de 30 de milioane de euro pe lună.
Poţi să-ţi faci testul PCR la cerere, dar plăteşti în medie 350 de lei. Trebuie să te programezi din timp, pentru că nu la toate clinicile găseşti loc imediat. Recoltarea durează între 5 şi 10 minute.
Advertisment
După 48 de ore vei primi rezultatul testului, sub forma unui raport medical, valid la intrarea în țările care au pus România pe lista galbenă.
Dacă vrei ca raportul să fie în limba engleză, trebuie să specifici în momentul testării. Nu vei primi reduceri dacă vii cu familia sau prietenii.
Recomandări
În România se fac circa 14.000 de teste pe zi. Nu ştim câte se fac la privat şi câte la stat. Dacă s-ar face toate la privat, operatorii de servicii medicale ar avea vânzări de peste 30 milioane de euro într-o lună.
Programare pentru un test COVID-19, la clinicile private din România
„Pe 21 ar fi un loc liber, dar rezultatul să ştii că durează până la 48 de ore”, spune operatoarea din call center-ul unei clinici medicale.
Operator call center, clinică medicală: Bucureşti, bun. Două trei zile lucrătoare va dura eliberarea rezultatului, să ştiţi. Din câte văd, cam în toate punctele de recoltare pentru COVID am avea câte cinci locuri.
Reporter: Există vreo reducere dacă venim în grup şi ne testăm toţi?
Operator call center, clinică medicală: Nu, nu, nu. Preţul este acelaşi, pentru toţi o să fie la fel.
„Cu patru ore înainte, pauză alimentară, fără apă, fără igienă orală, fără a mesteca gumă. Vă prezentaţi acolo, vă este recoltată proba.
Dacă doriţi în limba engleză, trebuie să precizaţi în momentul recoltării, având rezultatele într-un interval de 24-48 de ore”, spune un alt operator al unui alt centru medical.
- Mela Education Kids a creat un curs de antreprenoriat pentru cei mici. Fondator: „Copiii vor deveni mult mai încrezători în ei și vor învăța să fie mult mai independenți”
- Care sunt diferențele moleculare între bărbați și femei ce afectează procesului de îmbătrânire
- Brandurile de lux intră în era criptomonedelor. Analist: „Dacă rămânem în spate și aici, tot România va avea de suferit”
- 70% dintre români consideră că țara merge într-o direcție greșită
- Trump promite că va discuta cu Putin încheierea războiului „oribil” din Ucraina. Cum se poziționează România?
Partenerii noștri