Cât costă un test COVID-19 la privat și ce trebuie să faci dacă vrei rezultatul în engleză

  • În România se fac, în medie, 14.000 de testări pentru COVID pe zi.
  • Preţul unei testări la privat variază între 340 și 390 de lei.
  • 14.000 de testări pe zi, la privat, înseamnă afaceri de 30 de milioane de euro pe lună.

Poţi să-ţi faci testul PCR la cerere, dar plăteşti în medie 350 de lei. Trebuie să te programezi din timp, pentru că nu la toate clinicile găseşti loc imediat. Recoltarea durează între 5 şi 10 minute.

După 48 de ore vei primi rezultatul testului, sub forma unui raport medical, valid la intrarea în țările care au pus România pe lista galbenă.

Dacă vrei ca raportul să fie în limba engleză, trebuie să specifici în momentul testării. Nu vei primi reduceri dacă vii cu familia sau prietenii.

În România se fac circa 14.000 de teste pe zi. Nu ştim câte se fac la privat şi câte la stat. Dacă s-ar face toate la privat, operatorii de servicii medicale ar avea vânzări de peste 30 milioane de euro într-o lună.

Programare pentru un test COVID-19, la clinicile private din România

„Pe 21 ar fi un loc liber, dar rezultatul să ştii că durează până la 48 de ore”, spune operatoarea din call center-ul unei clinici medicale.

Operator call center, clinică medicală: Bucureşti, bun. Două trei zile lucrătoare va dura eliberarea rezultatului, să ştiţi. Din câte văd, cam în toate punctele de recoltare pentru COVID am avea câte cinci locuri.

Reporter: Există vreo reducere dacă venim în grup şi ne testăm toţi?

Operator call center, clinică medicală: Nu, nu, nu. Preţul este acelaşi, pentru toţi o să fie la fel.

„Cu patru ore înainte, pauză alimentară, fără apă, fără igienă orală, fără a mesteca gumă. Vă prezentaţi acolo, vă este recoltată proba.

Dacă doriţi în limba engleză, trebuie să precizaţi în momentul recoltării, având rezultatele într-un interval de 24-48 de ore”, spune un alt operator al unui alt centru medical.