• Vaccinul va fi fabricat în Franta
  • Costul va fi „mai mic de zece euro” pe doză
  • 460 milioane de doze vor fi distribuite simultan în Statele Unite și Europa

Costul viitorului vaccin dezvoltat de laboratoarele Sanofi și GSK împotriva Covid-19 „nu este încă pe deplin definit”, dar va fi „mai mic de zece euro” pe doză, a spus Olivier Bogillot, președinte Sanofi France, pentru France Inter.

„Suntem în curs de a calcula toate costurile de producție în următoarele luni”, a spus președintele companiei farmaceutice. „Vom ajunge la mai puțin de zece euro” pe doză, a spus el, salutând „împartirea riscurilor cu statele”, ceea ce permite prețuri „cât mai mici posibil”.

Revenind la prețul de aproximativ 2,50 euro pe doză anunțat de competitorul anglo-suedez AstraZeneca, Olivier Bogillot a explicat diferența prin faptul că Sanofi își folosește toate resursele „interne”, „proprii cercetători și propriile sale fabrici” pentru a dezvolta și produce vaccinul, în timp ce AstraZeneca „a subcontractat mult producția”.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

„Francezii și europenii vor avea vaccinul Sanofi în același timp cu pacienții americani”, a spus el. „Am semnat în timpul verii cu americanii, în aceeași săptămână cu europenii și cu britanicii”, a rezumat el. Statele Unite vor avea în jur de 100 de milioane de doze, europenii 300 de milioane și Marea Britanie 60 de milioane.

Condiții de preț „excepționale”

Pentru partea europeană, vaccinul va fi fabricat în Franța, a reamintit managerul, salutând asocierea grupului său cu GSK britanic pentru această operațiune.

„Nu este obișnuit să faci parteneriat cu un concurent dar este destul de sănătos în acest război împotriva Covid”, a spus el. „Milioane de doze” vor fi furnizate și țărilor în curs de dezvoltare prin intermediul structurii Sepi in condiții de preț „destul de excepționale”.