• Copiii care au între 6 și 12 ani au nevoie de test negativ sau de dovadă ca au trecut prin boală pentru acces la diferite activități.
  • Costurile testelor de cele mai multe ori nu sunt mici și sunt suportate de părinți.
  • Singurii exceptați la prezentarea dovezilor privind testul PCR sau antigen, trecerea prin boală sau vaccinarea împotriva COVID-19.

Copiii care au între 6 și 12 ani au nevoie de test negativ sau de dovadă ca au trecut prin boală pentru acces la diferite activități. Dar costurile testelor de cele mai multe ori nu sunt mici și sunt suportate de părinți.

Părinții nu sunt tocmai încântați și asta din mai multe motive. În primul rând vorbim de un efort financiar suplimentar. Copiii cu vârsta de peste 6 ani au nevoie de certificatul verde pentru a merge cu părinții la restaurant, la nuntă sau la alte evenimente.

Singurii exceptați la prezentarea dovezilor privind testul PCR sau antigen, trecerea prin boală sau vaccinarea împotriva
COVID sunt copiii cu vârsta mai mică de 6 ani.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Iar dacă ne gândim că prețul unui test rapid începe de la 50-60 de lei și poate ajunge la 150-180 de lei, în timp ce prețul unui test RT-PCR variază între 200-400 de lei, se ajunge la cheltuieli suplimentare enorme.

Premierul Florin Cîțu a zis că procedura nu este chiar simplă și se ia în considerare găsirea unei alternative care
să le facă viața mai ușoară părinților.

Când ar putea fi vaccinați copiii de peste 6 ani

La noi încă nu s-a adus acest subiect în discuție, dar, în SUA, Dr Antony Faucy a declarat că un vaccin anti-Covid-19 va fi disponibil pentru copiii sub 12 ani din toamnă.

Vaccinul Pfizer va deveni probabil disponibil pentru copiii mici înainte de Moderna. Iar acesția ar putea primi prima doză la sfârșitul lunii octombrie.