- Sunt din ce în ce mai multe îmbolnăviri cu COVID-19, însă numărul de decese rămâne scăzut.
- Unii cercetătorii numesc coronavirusul „boala tinerilor”, prin urmare sunt mai puține decese.
- Alții spun că intervențiile medicale care au tratat complicațiile au fost un real succes.
Deși numărul de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus crește în toată lumea, numărul de decese rămâne, totuși, mic.
Majoritatea statisticilor arată că numărul de cazuri COVID-19 crește în multe zone europene, iar în America situația explodează. Totuși, numărul de decese și de cazuri severe care se confruntă cu complicații este relativ scăzut, relatează The Guardian.
De exemplu, în perioada de vârf a pandemiei, numărul de pacienți britanici ventilați mecanic a scăzut de la 3.000 la 70. În același timp, numărul de cazuri de îmbolnăviri creștea în mai multe zone ale Marii Britanii.
COVID-19 devine „boala tinerilor”
Doctorii încearcă să-și explice fenomenul, unii dintre ei sugerând că intervențiile medicale menite să trateze complicațiile apărute în urma virusului au reprezentat un real succes.
De exemplu, pacienții ventilați mecanic care primesc Dexametazonă sunt departe de riscul unui deces.
Totuși, alte voci susțin că boala COVID-19 devine „boala tinerilor”, deci există mai puține șanse ca aceștia să moară sau să dezvolte complicații severe.
Cu toate că numărul de decese cauzate de coronavirus rămâne scăzut, cercetătorii atrag atenția că încă nu ne putem relaxa în privința virusului.
Situația din America arată cum tinerii, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, s-au îmbolnăvit cu COVID-19 și au transmis boala celor în vârstă, iar numărul de decese a crescut brusc.
Cercetătorii atrag atenția că, în câteva săptămâni, Europa și Marea Britanie ar putea cunoaște același scenariu.
Cum poate COVID-19 să devină un virus mai puțin mortal
Ideea că boala ar putea deveni mai puțin mortală este susținută de unii cercetători, care atrag atenția asupra faptului că virusul tinde să piardă din puteri pentru că nu obține nimic din faptul că ucide gazda.
Alții nu sunt de acord cu această idee și spun că nu este probabil ca acest lucru să se întâmple prea curând cu COVID-19.
Totuși, unele voci spun că numărul de îmbolnăviri ar putea scădea datorită distanțării sociale.