• Dr. Li-Meng Yan, fost cercetător la Școala de Sănătate Publică din Hong Kong, a publicat luni un raport în care susține științific că virusul COVID-19 a fost creat în laborator.
  • Ea susține că SARS-CoV-2 prezintă caracteristici biologice care nu sunt compatibile cu un virus transmis pe cale naturală de la animale la om.
  • Conducerea laboratorului a negat că Yan a efectuat cercetări despre transmiterea de la om la om a virusului și a spus că afirmațiile ei nu au „nicio bază științifică”.

Un virolog chinez, care a susținut că virusul COVID-19 a fost creat de om într-un laborator din China, a publicat luni un raport în care susține această afirmație explozivă, relatează New York Post.

Dr. Li-Meng Yan, fost cercetător la Școala de Sănătate Publică din Hong Kong, a postat pe site-ul web cu acces deschis Zenote o lucrare în care spune că arată cum SARS-CoV-2 ar putea fi „creat în mod convenabil” într-un cadru de laborator într-o perioadă de șase luni.

Lucrarea, semnată împreună cu alți doi autori, este intitulată „Caracteristici neobișnuite ale genomului SARS-CoV-2, care sugerează modificări sofisticate de laborator, mai degrabă decât evoluția naturală și conturarea traseului sintetic probabil al acestuia”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ea susține că SARS-CoV-2 „prezintă caracteristici biologice care sunt incompatibile cu un virus transmis pe cale naturală de la animale la om”.

Alți oameni de știință din California au publicat anterior un articol într-un jurnal, în care se descrie secvența genetică a virusului despre care ei spun că dovedește că „SARS-CoV-2 nu este un produs de laborator sau un virus manipulat în mod intenționat”.

Acuzații la adresa guvernului din China: Legătura dintre liderii chinezi și COVID-19

Înaintea publicării lucrării, Li-Meng Yan a apărut într-un interviu vineri la emisiunea britanică „Loose Women”, în care a afirmat din nou că SARS-CoV-2 provine din laboratorul din Wuhan și că laboratorul este controlat de guvernul din China.

Ea a insistat asupra faptului că știrile răspândite pe scară largă, conform cărora virusul provine de la o piață din Wuhan, nu sunt decât un mijloc de diversiune: „În primul rând, știrea despre piața de carne din Wuhan este un paravan și acest virus nu provine din natură”, a susținut Yan, spunând că a primit „informațiile de la Centrul de control al bolilor din China, de la medicii locali”.

Virologul chinez, care susține că este printre primii care au cercetat anul trecut COVID-19, a acuzat anterior Beijingul că a făcut declarații mincinoase.

Laboratorul a negat că virusologul chinez a făcut vreodată această cercetare

În aprilie, Yan a fugit din Hong Kong și a plecat în America, temându-se pentru propria-i siguranță.

Yan a spus că foștii săi supraveghetori de la Școala de Sănătate Publică din Hong Kong – un laborator de referință pentru Organizația Mondială a Sănătății  – i-au cerut să tacă atunci când a atras atenția asupra transmiterii virusului de la om la om în decembrie anul trecut.

Yan susține că înainte de a fugi din China informațiile ei au fost șterse din bazele de date guvernamentale. Laboratorul a negat că Yan a „efectuat vreodată cercetări privind transmiterea de la om la om [a virusului]” și a spus că afirmațiile ei nu au „nicio bază științifică”.

Anterior, Yuan Zhiming, directorul Institutului de Virologie din Wuhan, a negat afirmațiile potrivit cărora virusul s-ar fi răspândit din greșeală din unitatea sa.