• Medicii din Mexic au dat peste un caz atipic de coronavirus la nou-născuți.
  • Părinții a trei copii au fost testați negativ pentru COVID-19, în timp ce tripleții pozitiv.
  • Medicii studiază situația, însă bănuiesc că virusul s-ar fi transmis prin intermediul placentei.

Pe 17 iunie 2020, la un spital din Mexic, au fost aduși pe lume tripleții care i-au făcut pe medici să-și pună numeroase întrebări în legătură cu cazul lor.

Bebelușii au fost testați pentru COVID-19, iar rezultatele au fost pozitive. Au fost testați și părinții, doar că aceștia nu sunt infectați cu virusul, relatează CNN.

Newborn triplets born in Mexico are "stable" and "evolving favorably" after testing positive for Covid-19

Doctors in central Mexico are investigating how a set of premature triplets were born infected with the coronavirus, despite both parents testing negative for the virus. The babies are “stable” and “evolving favorably,” local health officials say. Dr. Tanya Altmann discusses. https://cnn.it/3i56OJM

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
Publicată de CNN Replay pe Joi, 25 iunie 2020

Cum a fost posibil

Medicii spun că virusul SARS-CoV-2 ar fi fost transmis prin intermediul placentei, dar nu sunt siguri.

„Ar putea ca virusul să fie transmis prin intermediul placentei, însă nu putem fi siguri de asta. Sunt doar niște teorii pe care trebuie să le investigăm.

Problema este că vorbim despre un virus nou pentru care nu există informație de specialitate disponibilă la nivel internațional. Însă ne vom face treaba și vom analiza situația”, a declarat Monica Rangel, Ministrul Sănătății.

Situația bebelușilor acum

„Tripleții sunt monitorizați, sunt stabili. Evoluează bine. Unul dintre ei se află în continuare sub tratament cu antibiotic, dar în rest sunt bine. Sperăm ca starea lor să devină și mai bună, pentru ca părinții să-și poată vedea bebelușii și familia să fie împreună”, a declarat Monica Rangel, Ministrul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă.

Până acum, părinții și-au putut vedea micuții doar prin video call.