- Coronavirusul are efecte adverse pe o perioadă îndelungată, spun specialiștii.
- Dereglările psihologice, anxietatea, oboseala cronică și plămânii slăbiți sunt cele asupra cărora medicii atrag atenția.
- Doctorii se tem atât de virus în sine, cât și de efectele adverse care transformă radical starea oamenilor.
Specialiștii afirmă că unul din trei pacienți care s-au vindecat de COVID-19 ar putea rămâne cu sechele pe viață, relatează The Telegraph.
Aceștia ar putea avea plămânii afectați pe termen lung, ar putea suferi de oboseală cronică și de dereglări psihologice, conform cercetătorilor.
Experții afirmă că indiciile că virusul ar putea cauza traume permanente au apărut în timp, pe măsură ce numărul de bolnavi a crescut. Două exemple de astfel de efecte sunt deteriorarea cerebrală și Alzheimerul.
Hilary Floyd, director al unui spital din Surrey, Marea Britanue, a declarat că a fost șocată de câți pacienți tineri sau în jurul vârstei de 40 – 50 de ani au rămas cu oboseală cronică și alte probleme în urma vindecării de COVID-19.
„Sunt oameni care erau independenți, care poate conduceau o afacere, care frecventau sala de fitness, care mergeau la înot, care erau activi. Acum, acești oameni nu se mai pot ridica din pat”, a mărturisit Hilary Floyd pentru The Telegraph.
Hilary Floyd afirmă că mulți dintre pacienții internați cu coronavirus suferă acum de anxietate de pe urma virusului.
Ea își exprimă grija și față de durata acestor efecte adverse ale virusului care a pus stăpânire pe întreg globul: „Nu știm ce înseamnă pe o perioadă îndelungată. Nu știm dacă generația care acum are 50 – 60 de ani va deveni mai fragilă în 20 de ani sau chiar va prezenta un risc major de demență.”
- China a creat gravitație de 1900 G. Cum funcționează CHIEF
- S-a dat „start vot” în diaspora. Încep trei zile cruciale pentru România
- Ești gata să te îndulcești? Chocolate Saga te așteaptă să guști delicatesele
- Europa e îngrijorată de alegerile din România: Cu cine va vota diaspora
- Prețurile în cartierele de lux din București sunt în creștere. De ce vor o locuință în aceste zone