COVID-ul și vaccinul, făcute să distrugă omenirea. Cum explică sociologii nevoia teoriilor conspirației

  • Sociolog: „Asta face parte din natură umană”
  • Sociolog: „Întotdeauna, ceea ce nu-și poate explică omul că atare într-un mod rațional, transferă imediat un anumit tip de explicăție spre zona irațională”.
  • Pentru că au stat mai mult în case, iar guvernele au pus multe restricții, oamenii au fost atrași de tot felul de teorii.

COVID-ul și vaccinul făcute să distrugă omenirea, Roșia Montană, tunelurile dacice, Soros și reziștii, lupta pentru America Trump-Biden. Ce au toate astea în comun? Sunt subiecte preferate pentru Teoriile Conspirației.

Un doctor specialist în psihologie socială de la Universitatea Kent din Anglia specializată pe Teoriile Conspirației a analizat ce a însemnat ultimul an în lumea fake news.

Pentru că au stat mai mult în case, iar guvernele au pus multe restricții, oamenii au fost atrași de tot felul de teorii.

Îi avem și noi pe ai noștri. Uite ce spun teoriile conspirației care circulă prin România.

Ultima e aia cu vaccinul. Care e cea mai clară. Altă n-am mai văzut. Pe lângă cele clasice cu pământul e plat, cipuri în buletin și alte chesti, dar na”.

Cum că am fi cipați dacă ne vaccinăm. Dacă îți pui o monedă de 50 bani sau de 10 de bani și stă lipită, gata! Înseamnă că ne-am…da, mi se pare o prostie. Dar cred că e ultima dintre cele auzite pe internet”.

„Citesc în diagonală titlurile și îmi dau seama destul de repede de prostia monumentală”

„Este despre COVID, ultima pe care am citit-o pe net. Despre cum este creată. Despre faptul că a fost inventată de anumite țări pentru a face dezastru în lume.+Nu știu, extratereștrii, chiar nu știu. De fapt, orice citești pe Facebook este fals”.

Sociologii au și o explicație.

Asta face parte din natură umană. Întotdeauna, ceea ce nu-și poate explică omul că atare într-un mod rațional, transferă imediat un anumit tip de explicăție spre zona irațională”, explică sociologul Marius Pieleanu.