• Criza de Euthyrox e aproape de final după 9 luni
  • 400.000 de cutii de Euthyrox urmează să ajungă în țară
  • Motivul e legat de bani: prețul de acum e mai mare

Criza de Euthyrox este aproape de final după 9 luni în care 500.000 români cu afecțiuni tiroidiene s-au chinuit din greu să-și găsească medicamentele.

Ministerul Sănătății a emis un ordin, publicat în Monitorul Oficial, în care este prevăzută cumpărarea a 400.000 de cutii de Euthyrox. Abia acum vine partea cu adevărat interesantă: prețul aprobat, noul preț, este mai mare decât cel anterior, anunță HotNews.

Sper ca să se regleze piata, iar pacienții să găsească medicamentele in farmacii„, a declarat Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Prețul anterior era cel mai mic din UE ceea ce înseamnă că piața din România nu era rentabilă pentru producători și distribuitori. Prețurile noi variază între 21,39 lei cutia și 27,32 lei în funcție de gramaj. Prețul vechi nu depășea 10 lei.

Asta contrazice total declarațiile lui Ludovic Orban de la începutul crizei. Premierul dădea vina pe români și spunea atunci că bolnavii își fac stocuri de Euthyrox, motiv pentru care medicamentul e imposibil de găsit în farmacii.