• O femeie gravidă din India a fost nevoită să meargă la 8 spitale în 24 de ore pentru a primi ajutor.
  • Soțul femeii a sunat la poliție pentru a-l ajuta să-i convingă pe medici să îi admită soţia.
  • Administratorii spitalului au refuzat să comenteze.
  • O investigaţie guvernamentală preliminară a spus: Administraţia şi personalul spitalului au fost găsiţi vinovaţi de neglijenţă”.

În timp ce atenţia naţională din India s-a îndreptat spre incidentele de la graniţa cu China, criza coronavirusului nu a încetat, ci s-a amplificat. O televiziune din India care arată cadavrele din holul unui spital guvernamental şi pe pacienţii ignoraţi care plâng, a îngrozit o lume întreagă.

În haosul medical din ţara puternic lovită de pandemie, New York Times a relatat o întâmplare ce i-a revoltat pe mulţi indieni. O femeie gravidă a fost nevoită să meargă la 8 spitale în 24 de ore pentru a primi ajutor.

Soțul femeii a cerut chiar și ajutorul poliției pentru ca femeia să poată fi internată, însă toate eforturile bărbatului au fost în zadar, la scurt timp, soția sa s-a stins.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

La unul din spitale, o filială a unui gigant indian, soțul femii povestește cum a implorat pentru un ventilator, însă răspunsul unui medic a fost: „Va muri. Du-o unde vrei”.

Unele spitale nu au vrut să comenteze cazul, alte însă au spus că nu aveau spațiu sau nu avem paturi.

O investigaţie guvernamentală preliminară a spus: „Administraţia şi personalul spitalului au fost găsiţi vinovaţi de neglijenţă”. Ea nu a fost singura femeie însărcinată care a murit după ce a fost refuzată. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu o tânără mamă din Hyderabad şi cu o alta din Kaşmir.