• Alexandru Rafila a spus că, dacă ar putea alege, s-ar vaccina cu serul anti-COVID produs de AstraZeneca.
  • Rafila și-a motivat alegerea prin faptul că deși vaccinul are o eficacitate mai mică, acesta ar fi „suficient pentru cineva care a trecut deja prin boală”.
  • Medicul Alexandru Rafila a mai spus că există studii care arată că o singură doză de vaccin ar fi suficientă pentru cei care au mai fost infectați cu COVID într-un interval de trei-șase luni.

Medicul Alexandru Rafila a spus că s-ar vaccina anti-COVID cu serul produs de AstraZeneca, motivând pentru Digi24 că este un „vaccin suficient pentru cineva care a trecut deja prin boală”.

Alexandru Rafila a mai spus că „Deși momentan nu mă încadrez în categoria de vârstă recomandată în România, sub 55 de ani, cred că acest lucru se poate schimba până în martie, atunci când mă voi vaccina eu”.

O singură doză de vaccin ar putea fi suficientă pentru cei care au mai fost infectați cu coronavirus

Medicul Rafila a spus că deși vaccinul are o eficacitate „mai mică decât celelalte două, cel puțin așa arată primele studii, cred că este un vaccin suficient pentru cineva care a trecut deja prin boală. Eu am fost deja infectat cu coronavirus”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Alexandru Rafila a explicat că există studii care arată că în cazul persoanelor care au trecut prin boală într-un interval de trei-șase luni, o singură doză de vaccin ar putea fi eficientă.