• Nelu Tătaru: „Vaccinul pentru populația generală, în martie, aprilie”
  • Nelu Tătaru: „Posibilitatea unui vaccin o avem în ianuarie”
  • Anthony Fauci: „Vaccinul este pe drum, așa că rezistați, fiți puternici”

Cadrele medicale sunt primele la rând pentru imunizarea împotriva COVID-19.

Nelu Tătaru a declarat într-un interviu pentru Aleph News că românii vor avea ocazia să se imunizeze împotriva COVID-19 anul viitor. Mai întâi medicii, apoi restul.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, candidat PNL: „Posibilitatea unui vaccin o avem în ianuarie, ca primă tranşă de vaccinuri, având oarecum  vaccinări pe care le facem în faza 1, faza 2, faza 3 şi faza 4. Faza 1 fiind cele care se referă la corpul medical, urmând ca pentru populația generală să avem în martie, aprilie, până spre jumătatea anului”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI? PRIMĂVARA DESCHIDE SEZONUL VERDEȚURILOR
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Asta le-a spus americanilor și Anthony Fauci. Doctorul a recunoscut că oamenii sunt obosiți și plictisiți de reguli și restricții, dar că mai trebuie încă un efort deoarece finalul e aproape.

Anthony Fauci, directorul Institutului de Boli Infecțioase din SUA: „Vaccinul este pe drum, oameni buni, așa că rezistați, fiți puternici, o să trecem peste asta împreună”.

Pfizer a anunțat că vaccinul la care lucrează ar avea o eficiență de 90%. Vestea i-a încurajat și pe participanții la testele celorlalte seruri.

Jeff și Maggie sunt cadre medicale și voluntari pentru AstraZeneca în Statele Unite.

Ambii spun că nu contează cine câștigă această cursă. Important e ca omenirea să fie învingătoare.

Jeff Pothof, doctor și voluntar pentru AstraZeneca: „Ne încurajăm unii pe alții când vine vorba de testele pentru vaccinuri. Suntem toți în aceeași echipă”.

Maggie Bishop, cadru medical și voluntar pentru AstraZeneca: „Indiferent cine ajunge primul la linia de final – important e să ne vaccinăm astfel încât să ne întoarcem la viețile noastre”