• Iran și Cuba fac schimb de tehnologie pentru a dezvolta și testa un vaccin anti-COVID
  • Atât Cuba, cât și Iranul, sunt supuse unor sancțiuni dure ale SUA care exceptează medicamentele, însă interzic companiilor farmaceutice străine să facă tranzacții cu ele
  • Ambele state au probleme legate de fonduri

Cuba a a anunțat că a semnat un acord cu Iranul prin care se stabilește transferarea tehnologiei pentru vaccinul împotriva coronavirusului aflat în cel mai avansat stadiu de cercetare, scrie Reuters.

Atât Cuba, cât și Iranul, sunt supuse unor sancțiuni dure ale SUA care exceptează medicamentele, însă interzic companiilor farmaceutice străine să facă tranzacții cu ele. Ambele state au, de asemenea, probleme legate de fonduri.

Iranul a început, la sfârșitul lunii trecute, studiile pe oameni în cazul primului său vaccin dezvoltat împotriva COVID-19, în timp ce Cuba face deja studii clinice pe oameni cu patru vaccinuri.

Recomandări

DEIF, ȚINȚA UNUI ATAC ÎN GAZA
JO24 DAU PESTE CAP ZIUA NAȚIONALĂ A FRANȚEI
DUA LIPA ÎȘI VINDE BILETELE ÎN 5 MINUTE
CUM AFECTEAZĂ CANICULA ECONOMIA?
RUSIA RĂMÂNE FĂRĂ MILITARI
NETANYAHU ÎNTÂRZIE ACORDUL DE PACE

Odată ce faza a doua de testare a celui mai avansat vaccin candidat al său, Soberana (Suveran) 2, se vor încheia, Cuba va trece la studiile de fază III, care vor fi testate pe aproximativ 150.000 de persoane din Havana, au spus oficialii.

Iranul are cele mai multe cazuri de COVID-19 din Orientul Mijlociu.