• Iran și Cuba fac schimb de tehnologie pentru a dezvolta și testa un vaccin anti-COVID
  • Atât Cuba, cât și Iranul, sunt supuse unor sancțiuni dure ale SUA care exceptează medicamentele, însă interzic companiilor farmaceutice străine să facă tranzacții cu ele
  • Ambele state au probleme legate de fonduri

Cuba a a anunțat că a semnat un acord cu Iranul prin care se stabilește transferarea tehnologiei pentru vaccinul împotriva coronavirusului aflat în cel mai avansat stadiu de cercetare, scrie Reuters.

Atât Cuba, cât și Iranul, sunt supuse unor sancțiuni dure ale SUA care exceptează medicamentele, însă interzic companiilor farmaceutice străine să facă tranzacții cu ele. Ambele state au, de asemenea, probleme legate de fonduri.

Iranul a început, la sfârșitul lunii trecute, studiile pe oameni în cazul primului său vaccin dezvoltat împotriva COVID-19, în timp ce Cuba face deja studii clinice pe oameni cu patru vaccinuri.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Odată ce faza a doua de testare a celui mai avansat vaccin candidat al său, Soberana (Suveran) 2, se vor încheia, Cuba va trece la studiile de fază III, care vor fi testate pe aproximativ 150.000 de persoane din Havana, au spus oficialii.

Iranul are cele mai multe cazuri de COVID-19 din Orientul Mijlociu.