• Taiwanul a raportat 180 de noi cazuri de COVID-19 sâmbătă
  • Este cel mai grav focar de coronavirus pe care țara insulară a avut-o de la debutul pandemiei
  • Autoritățile au decretat stare de alertă în Capitală și în orașul New Taipei
  • Totodată, mai multe industrii au fost oprite, iar întâlnirile de orice fel au fost limitate

Taiwan a fost unul dintre modelele de succes în ceea ce privește gestionarea pandemiei de COVID-19. Deși se confruntă cu un focar de coronavirus, cel mai serios de la debutul pandemiei la nivel national, numărul noilor cazuri de infectări rămâne scăzut comparativ cu alte țări, la nivel mondial, transmite The Guardian.

Sâmbătă, Taiwan a înregistrat, în total, 1.470 de infectări cu virusul SAR-CoV-2, la o populație de 24 de milioane. Până acum, aproape toate testările pozitive au fost detectate la persoanele nou sosite, care au intrat în carantină la hotel.

Din cele 180 de noi cazuri de infectări, 132 au fost fără o cauză cunoscută

Au fost înregistrate 89 de cazuri în Taipei, 75 în New Taipei, iar restul cazurilor au fost găsite prin alte zone. Specialiștii sugerează că valul actual al pandemiei s-a produs din cauza unui echipaj de zbor și a unui personal care lucra la hotelul din apropierea aeroportului, la sfârșitul lunii trecute.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL

În ultimele două săptămâni, au apărut cel puțin 265 de cazuri de infectări, mai mult de 77% din numărul total de cazuri din Taiwan de când a început pandemia.

A fost ridicat nivelul de alertă

Într-o conferință de presă, premierul Su Tseng-chang și miniștrii de cabinet au anunțat ridicarea nivelului de alertă pentru Taipei și New Taipei de la doi la trei, pe o scală de patru niveluri, unde patru înseamnă stare de urgență. Sâmbătă, începând cu ora 16:00, starea de alertă va rămâne până pe 28 mai, au spus autoritățile.

Conform ghidurilor de sănătate publică, nivelul trei include, în general, purtarea obligatorie a măștii în public, limitarea adunărilor în aer liber la 10 persoane și în interior la cinci oameni, închiderea tuturor afacerilor locale, cu excepția serviciilor importante (a autorităților, a celor de sănătate etc.).

Magazinele alimentare vor închide doar dacă nu respectă măsurile pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Nunțile și înmormântările nu au fost anulate, iar adunările nu au fost limitate în școli sau la muncă.

Ministrul sănătății, Chen Shih-chung, a declarat că nivelul patru de alertă nu va fi decretat decât în cazul în care există 100 sau mai multe noi cazuri de infectări, timp de 14 zile consecutive, după ce inițial ministrul a afirmat că doar după șapte zile.