• Vlad Ciurea a vorbit în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” despre cum a trecut prin boala COVID-19
  • Prof. Dr. Vlad Ciurea, neurochirurg: „Am fost la serviciu am și operat. Simțeam că nu mai am energie”
  • Prof. Dr. Vlad Ciurea, neurochirurg: „E un virus parșiv. Intră în tine, îl simți, îți dă ca o gripă, te amețește, după care el te lovește în plin”

Medicul Vlad Ciurea a povestit în direct în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” cum a debutat COVID-19 în cazul lui. Acesta se afla în operație și a simțit cum nu mai are putere.

Prof. Dr. Vlad Ciurea, neurochirurg: „Am fost la serviciu am și operat. Simțeam că nu mai am energie. Am rugat colegul cu care lucram să închidă operația. Era obligația mea să închid. (…) Aveam o stare de oboseală majoră, tuse când și când, din când în când câte un junghi. Febra nu am avut, miros și gust normale.”

Medicul a explicat că analizele i-au ieșit bunicele, însă Computerul Tomograf a arătat leziuni pe plămâni. El a fost internat la Institutl Matei Balș. Pe perioada în care a stat în spital medicul a primit oxigen 24 din 24.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Am avut momente, oxigen sub 94. Deja era o problemă. Și mă uitam cum crește treptat de la 93 la 97, oxigenarea. A venit și un domn și m-a învățat cum să respir. (…) Îmi făceau patru medicamente. Burta mea era vânătă dar ăsta este tratamentul.”

Profesorul Vlad Ciurea a spus că boala i-a afectat concentrarea și echilibrul. Pozitivismul și rugăciunea l-au ajutat să treacă mai ușor peste infectare.

„Nu puteam să mă concentrez. Nu am avut convulsii sau pierderi de cunoștință, dar simțeam ceva. Trebuia să stau în pat să gândesc foarte pozitiv. Trebuie să fiu și un exemplu.”

Medicul a fost externat după o săptămână

După o săptămână, profesorul Vlad Ciurea a fost exeternat și a continuat tratamentul acasă pentru încă o săptămână.

„E un virus parșiv. Intră în tine, îl simți, îți dă ca o gripă, te amețește, după care el te lovește în plin. El îți atacă toate epiteliile. (…) Atacă tot: plămânul, digestia, creierul. Creierul meu era în ceață.”

„Încă o săptămână de lucru eram obosit. Mai ales la urcarea treptelor, la mers mai mult. Nu aveam forță.”

Medicul a oferit câteva sfaturi celor care se confruntă cu boala COVID-19.

„Depinde foarte mult de vârstă. Când testul a ieșit pozitiv dacă sunteți în vârstă, contactați un medic infecționist imediat. Dacă sunteți mai tineri, ajunge medicul de familie care știe ce e de făcut. Eu nu sunt specialist, pot să recomand, dar contează specialistul.”

De asemenea, profesorul Vlad Ciurea vrea să se vaccineze.: „Sigur mă vaccinez! (…) M-au planificat în partea a doua a lunii ianuarie. Deloc nu îmi este teamă.”