• Mulți fumători își încep ziua doar cu o țigară și o ceașcă de cafea, iar această combinație, după cum se pare, nu este întâmplătoare.
  • Cercetătorii au descoperit că substanțele chimice din boabele de cafea reduc pofta de nicotină.
  • Într-un nou studiu, experții de la Universitatea din Florida au descoperit două substanțe din cafea care afectează receptorii de nicotină din creier.

Mulți fumători își încep ziua doar cu o țigară și o ceașcă de cafea, iar această combinație, după cum se pare, nu este întâmplătoare.

Cercetătorii au descoperit că substanțele chimice din boabele de cafea reduc pofta de nicotină.
Într-un nou studiu, experții de la Universitatea din Florida au descoperit două substanțe din cafea care afectează receptorii de nicotină din creier.

Pentru cei care fumează, acești receptori pot fi deosebit de sensibili dimineața.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Oamenii de știință au studiat celule care imită unul dintre receptorii nicotinici umani. Acestei celule i s-a aplicat o soluție de cafea neagră prăjită. S-a dovedit că acest compus chimic organic, care face parte din cafea, ajută la restabilirea disfuncției receptorilor nicotinici, motiv pentru care o persoană dezvoltă pofta de nicotină.

Datele din acest studiu îi determină pe experți să creadă că unul dintre compușii din cafea ajută la reducerea nevoii de nicotină dimineața.

Toate rezultatele sunt publicate în Neuropharmacology.