• Gustul mâncării gata preparate, cumpărată din magazine, nu se compară cu cel al mâncării gătite în casă
  • În cazul bebelușilor, borcanele cu legume, fructe sau combinații de diverse produse sunt cel mai comod prânz pe care îl aleg unii părinți

„Ele sunt produse pentru copii, în general produsele pentru copii sunt reglementate foarte atent și controlate. O masă pentru un bebeluș, să zicem un bebeluș deja diversificat, trebuie să conțină proteine, trebuie să conțină carbohidrați și trebuie să conțină ceva grăsimi, trebuie să conțină vitamine și minerale”, a declarat Diana Voican, medic pediatru și specialist în nutriția copiilor.

Cel mai mare „dușman” al acestor borcane poate fi zahărul adăugat. Unii producători, cei mai scumpi, ce-i drept, înlocuiesc zahărul cu fructoza, ceea ce salvează puțin situația. De aceea, Andreea alege să facă ea mâncarea pentru copil, ori de câte ori are timp.

În acest fel, știe ce produse folosește și ce nutrienți îi administrează copilului la fiecare masă.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Sunt situații în care, din lipsă de timp, nu apuc să-i fac ceva de mâncare și atunci apelez la un borcănaș de genul acesta de mâncare, dar după ce mă uit foarte atentă la termenul de valabilitate și la ingredientele de pe etichetă”, povestește Andreea.

Medicul pediatru spune că, pentru ca un produs să fie corect preparat, trebuie să conțină mai puțin de 15% zahăr și mai puțin de 1,5 grame de sare la suta de grame.