• Peste 100 de vaccinuri sunt în curs de a fi dezvoltate la nivel mondial
  • Se ia în calcul rezervarea primelor doze pentru personalul medical
  • Mai multe moduri în care eventualele vaccinuri anticoronavirus ar putea fi distribuite și utilizate sunt studiate de guverne și companii farmaceutice

Peste 100 de vaccinuri sunt în curs de a fi dezvoltate la nivel mondial. Dintre acestea, cel puţin opt au iniţiat testele clinice pe oameni. În acelaşi timp, giganţi farmaceutici precum Johnson & Johnson, AstraZeneca PLC şi Sanofi SA vor să producă sute de milioane de doze de vaccinuri proprii sau ale partenerilor.

Personalul medical şi de intervenţii urgente, dar şi angajaţii din domeniul alimentar, farmacii şi transporturi, ar putea avea acces prioritar la vaccin, scrie The Wall Journal. După ce un vaccin va arăta la testele clinice că este sigur, producătorii se aşteaptă ca Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA să acţioneze rapid pentru a permite utilizarea.

Mai multe companii farmaceutice, care au mărit capacităţile de producere a eventualelor vaccinuri anticoronavirus au anunţat că vor putea oferi milioane de doze anul acesta. Totuși, vaccinarea populaţiei ar putea să nu fie posibilă până în 2021.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Mai multe vaccinuri contribuie şi la suplimentarea dozelor

„În mod ideal, am vrea şapte sau opt miliarde de doze a doua zi după autorizare, pentru a vaccina întreaga lume. Probabilitatea este că nu vom avea suficiente doze nici măcar pentru a vaccina întreaga populaţie a SUA“ când devine disponibil primul vaccin, spune directorul Centrului pentru Vaccinuri al Universităţii Emory din Atlanta.

Sursă foto: Profimedia