• 60% dintre cei care nu credeau în vaccinuri s-au răzgândit, arată sondajele din Belgia
  • 56% dintre participanții la studiu doresc ca vaccinarea să fie obligatorie
  • În urmă cu câteva zile, belgienii anunțau că până la finalul lunii peste 70% din populația adultă va fi vaccinată cu prima doza

Peste 60% dintre persoanele care se îndoiau de vaccinurile împotriva coronavirusului și se temeau de ele la începutul campaniei de imunizare din Belgia s-au răzgândit, arată ultimele sondaje realizate în țară, conform The Brussels Times.

Până în aprilie, majoritatea celor care nu voiau să se imunizeze se răzgândiseră, moment în care 18% primiseră deja prima doză. De asemenea, în jur de 79% dintre cei care spuneau în aprilie că ezită, s-au vaccinat în iunie. Studiul spune că provocarea constă în determinarea a ceea ce îi face să se răzgândească.

„O întâlnire personală cu un profesionist din domeniul sănătății și furnizarea de informații vizate sunt cele mai potrivite strategii pentru încurajarea celor care se îndoiesc să vaccineze, conform celor care au refuzat, celor care au dubii și a celor vaccinați”, au arătat rezultatele studiului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

De asemenea, s-a constatat că oportunitatea de a fi vaccinați de către un medic generalist a fost o metodă eficientă de a-i determina să se răzgândească. Din cele 100 de persoane care au spus că s-au opus vehement vaccinului și au participat la studiu, 43 sunt acum vaccinate.

Studiul a constatat că, deși cei care se îndoiesc de vaccinuri ar dori ca ceilalți să le ofere timpul necesar să ia o decizie în ritmul lor, persoanele vaccinate vor să pună presiune prin recompense și privilegii acordate celor imunizați. De asemena, 56% dintre participanții la studiu doresc ca vaccinarea să fie obligatorie.

În prezent, aproximativ 6,4 milioane de persoane din Belgia (70,2% dintre adulți) au primit deja prima doză, în timp ce peste 3,6 milioane (39,2% dintre adulți) au fost complet vaccinați.