• Legumele, fructele și carnea își păstrează valorile nutritive chiar și congelate
  • În pandemie, 35,1% dintre români au căutat să cumpere alimente mai proaspete
  • Carnea de pui poate fi păstrată până la 6 luni la o temperatură de -18 grade Celsius

Vrei să mănânci sănătos, dar nu ai timp să faci cumpărăturile în fiecare zi? Specialiștii susțin că produsele congelate pot fi la fel de nutritive ca cele proaspete, dacă procesul de congelare este corect.

Un studiu realizat de Universitatea „Dunărea de Jos” arată că somonul și carnea de pui își păstrează aportul de proteine, lipide și glucide timp de 6 luni, la o temperatură constantă de minus 18 C. De asemenea, conținutul de minerale rămâne constant pe toată perioada congelării.

În cazul legumelor, rezultatele au fost și mai bune. Probele pentru mazărea verde și spanac au arătat că ele pot rămâne la fel de nutritive până la 12 luni de la congelare. Mai mult decât valoarea nutritivă, specialiștii spun că gustul și mirosul rămân asemănătoare cu cele ale produselor proaspete.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Veștile sunt mai mult decât bune ținând cont că 35,1% dintre români spun că sunt în căutare de produse cu adevărat nutritive, conform unui studiu realizat de Frozen Foods, la finalul anului 2020.

Cum congelezi alimentele corespunzător

În acest caz, trebuie să ne asigurăm că produsele sunt bine ambalate înainte să le congelăm pentru a evita orice fel de contaminare. Nu trebuie să lăsăm să treacă mult timp din momentul în care cumpărăm produsele congelate, până să le punem în congelator.

Cu atât mai mult să nu congelăm și să decongelăm același produs de mai multe ori. Nu în ultimul rând, produsele se decongelează în apă rece, nu la temperatura camerei și în niciun caz în apă caldă.