• Medicul pneumolog Tudor Toma spune că nu au fost observate diferențe majore între pacienții infectați cu tulpina nouă și cei cu cea clasică.
  • Aceste noi tulpini nu vor intensifica restricțiile actuale dacă vom respecta în continuare recomandările autorităților.

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, a anunțat că noua tulpină a coronavirusului are o rată mai mare de mortalitate. Dar nu te alarma, vaccinurile pe care le avem în acest moment sunt eficiente atât pentru forma inițială a virusului, cât și pentru pentru noile tulpini.

Medicul pneumolog Tudor Toma îți spune că nu au fost observate diferențe majore între pacienții infectați cu tulpina nouă și cei cu cea clasică.

Tudor Toma, pneumolog român stabilit în Londra: „Toate studiile pe care le avem arată că vaccinurile sunt la fel de eficiente atât asupra tulpinii clasice, cât și asupra noii tulpini. În plus vaccinul poate fi adaptat foarte repede la modificările de virus si sperăm că cu ajutorul vaccinarii vom putea să controlam pandemia“.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Aceste noi tulpini nu vor intensifica restricțiile actuale dacă vom respecta în continuare recomandările autorităților. Dar ritmul de vaccinare are un rol important în controlarea noilor tulpini.

Tudor Toma, pneumolog român stabilit în Londra: „Cred că cel mai important e să respectăm în continuare măsurile de distanțare și al doilea lucru, să vaccinăm cât mai multe persoane.“