• Efectele adverse ceva mai serioase apar după administrarea celei de-a doua doze
  • Peste 300.000 de oameni s-au înscris deja pentru a fi imunizați
  • Pentru rapel sunt necesare 110.000 de doze de vaccin
  • Au fost vaccinați doar 4.600 de bătrâni din centrele de stat și private
  • 960 de cadre medicale sunt programate pentru prima zi de rapel

În câteva zile vom avea primii medici imunizați din România. Astăzi a început etapa de rapel, pentru cei care au primit prima doză acum trei săptămâni. Este de luat în seamă, pentru că efectele adverse ceva mai serioase apar după rapel.

Câți oameni sunt programați azi pentru a doua doză

Până acum, aproape o mie de medici și asistente sunt pe lista din prima zi. Cu siguranță o să depășim pragul de 200.000 de doze de vaccin administrate. Până la sfârșitul lui ianuarie, avem nevoie de aproape 110.000 de doze de vaccin pentru rapel. Pe care le avem.

Aproape 210 mii de oameni s-au înscris pentru a doua etapă de vaccinare. Cei mai mulți dintre ei sunt adulți de peste 65 de ani, urmați, de bolnavi cu afecțiuni cronice și angajați din domenii esențiale, în număr aproape egal.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Doar jumătate dintre ei s-au înscris pe platforma electronică singuri, o treime au fost înscriși de angajator și numai 6 la sută au fost programați de medici.

Coordonatorul campaniei de vaccinare și ministrul sănătății, Vlad Voiculescu sunt mulțumiți de cum decurge campania de vaccinare.

Asta aflăm din postările lor de pe Facebook. Gheorghiță mai spune în postarea lui că nu suntem primii la capitolul vaccinare, în Uniunea Europeană, dar nici ultimii.

„Vârstnici + cronici > 75% din totalul programărilor în Etapa II. E așa cum trebuie: îi protejăm în primul rând pe cei vulnerabili. Altfel, e doar începutul. Mai avem multe de îmbunătățit. Avem treabă!”, a scris Vlad Voiculescu.

Varstnici + cronici > 75% din totalul programărilor în Etapa II. E așa cum trebuie: îi protejăm în primul rând pe cei vulnerabili. Altfel, e doar începutul. Mai avem multe de îmbunătățit. Avem treabă!Publicată de Vlad Voiculescu pe Sâmbătă, 16 ianuarie 2021