• Până acum, s-au vaccinat 42.000 de profesori, iar alți 60.000 sunt programați
  • Vaccinarea prioritară a personalului din învățământ se încheie pe data de 10 marti
  • Profesorii de peste 55 de ani vor primi vaccinul Pfizer, iar ceilalți, AstraZeneca

A început vaccinarea prioritară a profesorilor. Se face în centre special amenajate pentru ei.

În Timișoara, totul a mers ca pe roate. Nici platforma nu a căzut, așa cum știm că se mai întâmplă. Și au venit foarte mulți profesori care erau deja programați în platformă.

Printre ei și Nadina. Este educatoare și a prins loc, abia pe 13 martie. A reușit să se vaccineze astăzi. Însă profesorii programați deja nu pot merge pur și simplu la centru de vaccinare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

De săptămâna viitoare se vor putea programa și copiii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani. Însă, doar dacă sunt în evidențe cu boli cronice. Ei vor primi vaccinul Pfizer, singurul aprobat pentru persoane de peste 16 ani.

Profesorul trebuie să anunțe unitatea de învățământ că dorește să se vaccineze în acest centru. Unitatea de învățământ, adică angajatorul, va realiza demersurile către DSP și centrul de vaccinare de care depinde acest centru mobil și modificările se fac în baza de date de către personalul specializat al centrului. Și, în acel moment este șters din baza de date de vaccinare.”, a explicat Marin Popescu inspector școlar general, ISJ Timiș.