• Astăzi începe vaccinarea cu Astrazeneca a celor cu vârsta între 18 şi 55 de ani
  • Cei vaccinaţi au încredere în acest ser şi nu ar fi optat pentru un alt vaccin
  • Bogdan crede că reacţii adverse care ar putea să apară sunt unele normale
  • La centrul de la Circul Metropolitan se vor vaccina 420 de persoane în fiecare zi

Vaccinarea cu Astrazeneca începe cu încredere. Este prima zi când serul se administrează în România la persoanele între 18 şi 55 de ani. Au fost persoane care au venit la centru şi cu aproape 2 ore înainte.

De data aceasta, oamenii îţi spun că atât programarea, cât şi la vaccinarea au fost bine organizate.

A fost repede din momentul în care s-au introdus dozele de la Astrazeneca. Când s-au reintrodus pe platformă au fost foarte multe locuri disponibile.”, a spus Bogdan, pacient.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Bine, nedureros, oamenii amabili, destul de bine organizat, fără probleme, fără aglomeraţie.”, a spus Irina.

Oamenii sunt încrezători. Bogdan a ajuns la centru încă de dimineaţă şi îţi spune că are încredere în vaccin şi nici nu se teme de posibilele reacţii adverse.

Nu mă tem de niciun fel de reacţii adverse. Pot fi cele normale pe care le-am făcut la orice vaccin pe care le-am administrat. Chiar şi copilul meu când făcea un vaccin la o anumită vârstă, poate avea puţină febră. Sunt reacţii noramle. Nu ştiu de ce nu vorbim ca despre nişte reacţii normale după o astfel de acţiune.”, a mai spus Bogdan.

Un centru de vaccinare din București va administra doar vaccin de la AstraZeneca

În București, au rămas cele mai puţine doze de Astrazeneca. La cele 7 puncte de vaccinare de la Circul Metropolitan, în această săptămână se va administra doar serul de la Astrazeneca.

„Astăzi avem o listă de 416 programaţi, avem 7 puncte, deci ar trebui să vaccinăm cam 60 de persoane pe punct până la ora 8 când se închide centrul.”, a menționat Adriana Nedelea, medic şcolar coordonator la centrul de vaccinare.