Cum e să fii însărcinată în timpul pandemiei? O femeie din Timișoara explică provocările prin care a trecut

  • Din cauza pandemiei, vizitele la medic s-au rărit sau au loc pe internet
  • La începutul sarcinii, mama a aflat că este infectată cu noul coronavirus
  • Daniela Petrișor și-a monitorizat sarcina pe Whatsapp

După 9 luni, Daniela a născut un copil perfect sănătos și tot 9 luni de pandemie au trecut și în țara noastră. Exact cât durează o sarcină.

Cum a fost perioada asta pentru o femeie însărcinată? Îți spune Daniela Petrișor, absolventă a facultății de Finanțe și Bănci din Timișoara. Ea le-a trăit pe amândouă. A rămas însărcinată, cam pe când noi aflam de primul caz de coronavirus. Iar la scurt timp, s-a și infectat.

Daniela Petrișor: „Mi-a fost frică, deoarece, fiind gravidă, sistemul imunitar este mult mai scăzut, mai slab, și mi-a fost frică să nu apară complicații. A fost foarte greu, neputând să ies afară, neputând să iau aer, neputând să duc gunoiul, măcar”.

Când și-a pierdut gusutul și mirosul, s-a testat. Rezultatul a fost pozitiv, Daniela a încercat să vadă partea plină a paharului. A sperat că anticorpii o vor ține departe de coronavirus, pe viitor.

Daniela Petrișor: „Am aflat că nu am niciun anticorp, așa că a trebuit să fiu de 100 de ori mai prudentă, ca să nu ajung să nasc în spital în regim COVID”.

Următoarele luni au fost ca un vârtej. Daniela era copleșită de emoția că va fi mamă, dar și de problemele cu care se confruntă orice gravidă. Probleme accentuate și de pandemie.

Daniela Petrișor: „Fiind gravidă, e foarte complicat cu mască, pentru că din start, ca gravidă, nu prea ai oxigen, respiri mult mai greu, pentru că îți apasă pe organe. Eu am născut la stat și am vrut să merg tot acolo, și pe peroada sarcinii, dar din cauza pandemiei a trebuit să merg ori la privat, la consultații, foarte rar, când a fost nevoie, și în rest, doar pe telefon, prin whatsapp am discutat cu medicul”.

Așa au trecut 9 luni de pandemie și de sarcină. Iar Daniela l-a adus pe lume pe Andrei, un copil perfect sănătos, care a luat nota 10 la naștere.