• Afacerile lor sunt un puternic emițător de gaze cu efect de seră.
  • Primii 10% dintre cei mai mari producători de poluare sunt aproximativ 770 de milioane de persoane.
  • Poluarea se manifestă prin: consumul ridicat de carne, călătoriile în spațiu, zborurile cu avioanele private și croazierele.

Greu de crezut sau nu, încălzirea globală este influențată de cei mai bogați oameni ai lumii. Mai exact, afacerile lor sunt un puternic emițător de gaze cu efect de seră, iar patronii au obligația de a reduce emisiile cât mai repede cu putință. Pe lângă acest lucru, veniturile obținute le permit satisfacerea unor plăceri extravagante.

Analiștii de la World Inequality Lab, condus de Școala de Economie din Paris și de Universitatea California din Berkeley, au evaluat o alternativă al cărei punct de interes este reprezentat de diferitele măsuri ale venitului de consum și nu de produsulul intern brut, conform Bloomberg.

Conform Oxfam, primii 10% dintre cei mai mari producători de poluare sunt aproximativ 770 de milioane de persoane, iar veniturile din ce în ce mai mari ale acestora cresc, la fel și nivelul de poluare. Poluarea se manifestă prin: consumul ridicat de carne, călătoriile în spațiu, zborurile cu avioanele private și croazierele.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Unele dintre cele mai mari țări producătoare de combustibili fosili susțin poluarea ce duce la încălzirea globală

Pandemia ar fi putut fi, pentru liderii globali, o oportunitate de a salva mediul şi de a pivota planeta către un viitor mai verde.

În schimb, o nouă anchetă a descoperit că unele dintre cele mai mari ţări producătoare de combustibili fosili susţin industriile poluante, iar toate aceste decizii duc lumea cu un pas mai aproape de o catastrofă climatică.

„Din India vin iarăși niște semne cum că nu fac acea tranziție până în 2040. În schimb Australia vinde foarte mult cărbune, iar Canada se arată ca fiind un model de urmat, dar, de fapt, nu este deloc, ea având una dintre cele mai mari exploatări de țiței de suprafață, și de cărbune, și de gaz. Cumva, pandemia a creat o falsă speranță, dar, de fapt, a fost doar o pauză”, a declarat pentru Aleph News activistul de mediu Mihai Dragolea.