Cum evoluează starea unui bolnav de COVID-19. Mădălina îți descrie stările prin care trece: „Mă arde când inspir aer!”

Mădălina este unul dintre pacienții bolnavi de COVID-19 și este internată la Institutul „Matei Balș”.

Ne povestește despre starea ei de sănătate și ne ține la curent cu schimbările prin care trece.

COVID-19 m-a surprins zilnic cu alte simptome. Iniţial, după cum v-am povestit în primul episod, mă simţeam obosită, tuşeam şi aveam dureri de cap. A doua zi, după internare, am avut o durere în zona nasului, simțeam că inspir spini.

„Mă arde, efectiv, când inspir aer, mă doare mai ales nara dreaptă şi mă râcâie în gât, transpir în continuu, asta e senzaţia pe care o am, ma simt puţin înfundată”, descrie Mădălina.

Cum a evoluat starea Mădălinei, pacientă infectată cu COVID-19

„A treia zi m-am trezit cu dureri de urechi şi aveam o senzaţie de iritare în gât, nu mai aveam forţă, ma concentram foarte greu şi aveam pierderi de memorie.

În a patra zi au început durerile musculare, mă dureau spatele, picioarele, aveam crampe musculare, mai ales în zona picioarelor.

În a cincea zi, dimineaţa, am ridicat ochii în oglindă şi în momentul ăla m-am speriat cel mai tare pentru că mi-am văzut efectiv desenul venelor pe piept, mi-am privit mâinile și picioarele, se vedeau foarte tare venele.

Un medic mi-a spus că sunt bine hidratată, un altul că fac alergie la unul dintre medicamentele pe care le primesc, iar al treilea a anulat părerea celui de-al doilea medic. Deci nu ştiam şi nimeni nu ştia, nici măcar medicii pentru că este totul nou pentru ei.

Într-un salon alăturat este o doamnă care tuşeşte non-stop. Am cronometrat şi, din 15 în 15 secunde, dânsa tuşeşte, şi noaptea, şi ziua, chiar mă întrebam cum reuşeşte să se odihnească.

Un domn mai în vârstă a întrebat-o pe doamna asistentă ce să facă, dacă are nevoie să mănânce, ce face cu acea mască de oxigen şi i s-a explicat că în momentul în care mănâncă, bineînţeles, poate să o dea jos, în rest trebuie să stea non-stop întins în pat cu acea mască de oxigen pe faţă, care, momentan, este salvarea lui.

Medicii de aici spun că pot apărea complicaţii şi în a opta a şi în a zecea zi. Rămânem sub supravegherea specialiştilor, iar în următorul episod o să îţi povestesc despre tratamentul pe care îl primesc aici şi cum s-a schimbat el între timp”, adaugă Mădălina, pacient infectat cu COVID-19.

Exit mobile version