• 50–75% dintre adulţi au raportat că au avut cel puţin o durere de cap pe an
  • Durerea de cap cauzată de o tumoră cerebrală poate fi extrem de intensă
  • O tumoră cerebrală apare atunci când ADN-ul unei celule sănătoase se modifică
  • Potrivit statisticilor, migrena este a treia cea mai frecventă afecțiune din lume

Durerile de cap sunt probleme de sănătate frecvente cu care ne confruntăm fiecare dintre noi. Ele pot apărea din varii motive precum infecţii, răceli, stres sau oboseală.

La nivel mondial, una din 5 femei și unul din 15 bărbați suferă de migrenă. Dar când ar trebui ca această problemă să devină motiv de îngrijorare?

Migrena este o durere de cap puternică, care uneori este asociată cu greață, tulburări de vedere și o sensibilitate la sunete sau lumină. Toate aceste simptome, însă, dispar în termen scurt.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

În schimb, atunci când vorbim de tumori cerebrale, la aceste simptome se mai adaugă şi paralizii ale corpului şi tulburările de limbaj.

Ele apar foarte frecvent şi nu dispar cu ajutorul medicamentelor. Cu toate astea, medicii spun că cele două afecţiuni pot fi uşor confundate între ele. Şi îţi recomandă un RMN dacă oricare dintre simptomele pe care le-am menţionat persistă mai mult de două săptămâni.

Medicii încă nu au identificat o cauză clară care să favorizeze apariția acestor tumori.

„Există câţiva factori favorizanţi. Primul este expunerea la radiaţii ionizante, adică expunerea la raze X sau raze Gamma care ar putea duce la apariţia acestor tumori cerebrale. Dar ştim că mai apar în anumite  sindroame genetice sau în boli genetice cum este neurofibromatoză”, a explicat medicul neurolog Dan Mitrea.