• Mulți ar fi de acord că simpla utilizare a unui șervețel pentru a șterge sosul lipicios de grătar de pe mâini nu este în regulă, dar adesea nu reușim să aplicăm aceeași logică pentru a ne curăța zonele intime.
  • Unii se șterg în sus, alții se șterg în jos. Unii s-ar putea ridica în picioare pentru a ajunge la acele colțuri greu accesibile, în timp ce alții ar putea folosi un șervețel umed pentru a-i ajuta să se descurce mai bine în acele curbe dificile.
  • Dar mulți dintre noi consideră că simpla ștergere a fundului cu un șervețel uscat este suficientă și pleacă de la toaletă fără să se spele cu apă.

Mulți ar fi de acord că simpla utilizare a unui șervețel pentru a șterge sosul lipicios de grătar de pe mâini nu este în regulă, dar adesea nu reușim să aplicăm aceeași logică pentru a ne curăța zonele intime.

Nu că subiectul ar fi abordat în mod regulat în conversațiile de zi cu zi, dar este probabil sigur să spunem că nu există un mod universal corect de a te curăța după ce ți-ai făcut treburile.

Mulți dintre noi consideră că simpla ștergere a fundului cu un șervețel uscat este suficientă și pleacă de la toaletă fără să se spele cu apă. Iată cinci motive pentru care acest lucru nu ar trebui să fie în regulă.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Ștergerea răspândește bacteriile

Da, ștergerea repetată cu hârtie igienică curăță destul de bine zona intimă dacă este făcută corect, dar răspândește, de asemenea, materiile fecale. Acest lucru este deosebit de periculos pentru femei, deoarece bacteriile ar putea ajunge în tractul lor urinar.

Materiile fecale ar putea rămâne în urmă

Simpla utilizare a hârtiei igienice nu funcționează întotdeauna, iar reziduurile ar putea rămâne blocate în acele locuri greu accesibile, ceea ce duce la a avea mâncărimi și urme pe lenjeria de corp.

Ștergerea excesivă ar putea provoca daune

Atunci când folosești doar șervețele pentru a-ți curăța fundul, ai putea fi predispus să le folosești în exces dacă fundul tău nu se curăță de la primele încercări. Acest lucru ar putea irita serios pielea sensibilă din zona intimă și ar putea duce la probleme de sănătate.

Gata cu înfundarea toaletei

Dacă renunți la hârtia igienică și te speli înseamnă că ai mai puține șanse să îți îneci toaleta. Toaletele care nu trag apa în mod corespunzător sunt incredibil de neigienice, deoarece sunt susceptibile să conțină bacterii dăunătoare care ar putea contamina atât suprafețele, cât și aerul, putând duce la infecții.

Mai puține substanțe chimice

Unele hârtii igienice conțin substanțe toxice, cum ar fi clorul și pot provoca complicații de sănătate, în timp ce șervețelele umede pot conține substanțe iritante, cum ar fi propilenglicolul. Deși s-ar putea să doriți să folosiți hârtie igienică și șervețele umede în procesul de curățare, folosirea apei va asigura că aceste substanțe chimice nu rămân pe piele mai mult decât este necesar.