• Nu scapi de simptomele Covid-19 după externare
  • La Iaşi este un centru de recuperare integrat
  • Pacienţii se pot interna cu fişă de spitalizare de o zi sau continuă
  • 12 zile durează tratamentul de ameliorare a sechelelor

Pacienţii cu sechele şi consecinţe ale bolii COVID-19 beneficiază de servicii medicale complexe în cadrul Secţiei de Recuperare Medicină  Fizică şi Balneologie din Iaşi. Ei sunt investigaţi pentru includerea în programul complex de reabilitare, program care este individualizat pentru fiecare dintre ei si pe care-l vor efectua sub stricta supraveghere a fizioterapeuţilor.

Ce înseamnă acest program?

Programul de recuperare integrat este realizat de o echipă multidisciplinară şi cuprinde consult medical de specialitate, consult interclinic, evaluare şi consiliere psihologică, evaluare funcţională detaliată, bilanţ imagistic şi biologic, tehnici şi metode specifice fizical-kinetice în regim de spitalizare continuă sau la zi /ambulator. Programul durează 12 zile.

Momentan erau internaţi 6 pacienţi care au trecut prin boală. Sunt şi tineri de 30 de ani, dar şi oameni înaintaţi în vârstă. Printre cei care au ajuns pe mâna medicilor sunt pacienţi care au avut şi alte boli asociate, astfel încât nu putem vorbi de o medie a vindecării. Unii îşi revin 80 %, alţii 50%, iar alţii se reinternează periodic, aşa cum este cazul Adrianei. O femeie de 58 de ani care s-a infectat în decembrie 2020, in ianuarie s-a internat pentru recuperare şi acum era iarași la spital. Ea ne-a spus că acum îi este bine, însă la început obosea şi când vorbea.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE