• Unii oameni de știință susțin că există posibilitatea de a mai apărea încă un val de infectări cu virusul SARS-CoV-2
  • România a vaccinat până acum aproximativ 2.100.000 de oameni cu cel puțin o doză, puțin peste 10% din populația totală
  • În SUA, 31,4% dintre oameni au primit cel puțin o doză, iar 18% ambele doze

Unii oameni de știință susțin că există posibilitatea de a mai apărea încă un val de infectări cu virusul SARS-CoV-2. Dr. Anthony Fauci a dat două indicații pentru a evita un impact major în ceea ce privește numărul de spitalizări și de decese.

„În primul rând ar trebui să continuăm să ne concentrăm pe măsurile de sănătate publică, iar în al doilea rând să facem tot ce ne stă în putință să vaccinăm cât mai mulți oameni, cât mai rapid posibil”, a spus Anthony Fauci, într-un interviu acordat pentru CNN.

Deci să continuăm să menținem distanța dintre noi, să purtăm măști în continuare și toate celelalte măsuri recomandate de autorități în acest vremuri tulburi. A doua indicație este legată de vaccinare. Trebuie să vaccinăm cât mai mulți oameni pentru a ajunge la imunitatea de turmă și de a ne relua în sfârșit viețile de dinainte de pandemie. România a vaccinat până acum aproximativ 2.100.000 de oameni, puțin peste 10% din populație, dintre care aproximativ 1.170.000 au primit ambele doze.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

În ceea ce privește situația internă a Statelor Unite, acestea au raportat un record în acest weekend. Americanii au reușit să vaccineze peste 4 milioane de oameni în 24 de ore, conform rapoartele CDC (Centrul de prevenire și control al bolilor). Asta în situația în care populația totală a SUA este de aproximativ 330 de milioane de oameni.

Până acum au fost vaccinați cu cel puțin o doză 31,4% dintre americani, iar aproximativ 18% au primit ambele doze. Totuși, experții avertizează că nu sunt încă destui americani vaccinați pentru a controla răspândirea virusului.