• Un studiu făcut de 3 universități dezvăluie că genele umane pot ajuta culturile.
  • Prin manipularea ARN-ului plantelor cu cel uman, culturile au crescut cu 50%.
  • Culturile au devenit mai rezistente la secetă și mai masive.

Cum putem produce suficientă hrană astfel încât să hrănim pe toată lumea? Este o întrebare la care cercetătorii încearcă să răspundă, iar un nou studiu dezvăluie că adăugarea genei umane la culturi poate crește producția cu până la 50%.

Ce au descoperit cercetătorii?

Este un studiu pus la cale de trei universități: Chicago, Peking și Guizhou (guei-jow). Ei au manipulat ARN-ul culturilor prin adăugarea genei umane. Astfel s-a produs o enzimă care a îmbunătățit semnificativ culturile. Acestea au avut o creștere cu 50% a masei. Culturile au fost și mai înalte, fotosinteza a fost mai eficientă iar culturile au devenit mai rezistente la secetă.

Care pot fi consecințele acestei descoperiri?

Cel mai ușor îți pot răspunde citându-l pe unul dintre cercetătorii responsabili, Michael Kremer. „Această tehnologie are potențialul de a rezolva problemele legate de sărăcie și nesiguranța hranei la nivel global. Și ar putea să ajute și în lupta cu schimbările climatice”. Sună bine, nu? Realitate este că numărul oamenilor a crescut și în acest moment numărul persoanelor subnutrite este de peste 800 de milioane conform ultimelor studii. Există o limită pentru capacitatea planetei de a hrăni omenirea. De aceea este atât de importantă această descoperire.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.