• Sistemul imunitar are o reacție alergică la razele puternice ale soarelui.
  • Aplicarea unui parfum poate agrava alergia la soare.
  • Alergia poate fi însoțită de tulburări de respirație.

Ai așteptat să vină vara pentru a sta la soare, dar expunerea îndelungată poate să genereze adevărate probleme, care s-ar putea să îți strice concediul.

Deoarece șansele să faci alergie la soare sau alte tipuri de iritații sau arsuri solare sunt foarte mari.

Medicul dermatologul Rodica Olteanu îți spune cum îți poți da seama că ai o alergie la soare: „Este simplu să ne dăm seama când avem alergie la soare, pentru că în momentul în care ne expunem, imediat, în câteva minute, până la jumătate de oră, o să ne apară pe piele niște bubițe, niște leziuni roșiatice, umflate, care ne mânâncă, dar care dispar în aproximativ 24 de ore dacă renunțăm să mai stăm la soare“.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Medicul spune că „diagnosticul este ușor, dar mai greu este tratamentul“ și este necesară deplasarea la medic pentru a-ți da diagnosticul.

„Această alergie este configurată genetic și, de fapt, este o substanță care se elimină în organism, o imunoglobulină de tip E, care este responsabilă de alergii, de astm. De aceea, câteodată, această erupție poate fi însoțită și de tulburări de respirație“, spune medicul.

Cum ne bronzăm fără să facem alergie solară?

Trebuie să ne bronzăm încetișor, folosind protecție solară și prin expuneri din ce în ce mai lungi, treptat. Trebuie să folosim creme fotoprotectoare cu factor de protecție peste 50 și să ne protejăm cu haine pe suprafețele pe care știm că le expunem în mod constant razelor solare“, explică medicul.