• Medicul Adrian Marinescu spune că cei mai mulţi copii fac forme uşoare de Covid
  • Urmăreşte-ţi copilul cu atenţie, pentru că există totuşi riscul să apară complicaţii ale bolii
  • Dacă copilul tău rămâne fără aer, sună la 112

Copilul tău are Covid iar medicul din spital a decis că poate rămâne acasă, şi nu în spital, pentru că are o formă uşoară sau asimptomatică de boală? Tu fii în gardă, totuşi, şi urmăreşte-ţi copilul cu atenţie!

Deşi asta nu se întâmplă des, medicul Adrian Marinescu îţi spune că în doar câteva zile există posibilitatea ca starea copilului să se schimbe.

Dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Capitală: „Ei pot să nu fie asimptomatici, pot să fie presimptomatici, adică, atenţie, există un interval de urmărire, mai ales în prima săptămână, când există riscul să apară şi complicaţii. Ce contează foarte mult este dacă la un moment dat respiraţia începe să fie grea. În gripă, debutul este de obicei brusc, şi insuficienţa respiratorie apare mult mai repede, aici lucrurile se întâmplă  pas cu pas, şi trebuie să vedem dacă la un moment dat se întâmplă o lipsă de oxigen”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Sună la 112 dacă copilul tău rămâne fără aer, face febră sau are o stare generală proastă.

Medicii de la spital vor decide rapid internarea şi schema de tratament, adaptată vârstei lui.

Atenţie, nu-i da copilului antibiotice după ureche, pentru că acestea îi pot face mai mult rău decât bine. Asta poate decide numai medicul din spital.

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: „Trebuie în mod evident să evităm tratamentul cu antibiotice, marea majoritate a infecţiilor respiratorii în cursul sezonului rece sunt infecţii virale, iar tratamentul antibiotic trebuie administrat numai în momentul în care este vorba despre o infecţie bacteriană”