• În România, sunt peste 200.000 cazuri de coronavirus
  • Febra, starea generală proastă și tusea apar în ambele cazuri.
  • Explicațiile pacienților sunt la fel de importante ca cele ale medicilor privind simptomele
  • Melinda, fost pacient COVID, a avut pulsul mărit și dureri de sinus

De aproape un an se vorbește despre care sunt simptomele coronavirusului – dar parcă nici acum nu e clar cum se diferențiază corect infecția cu COVID-19 de o răceală banală.

Melinda Tomșa, fost pacient COVID-19: „Poți să zici că unele simptome sunt și la răceală, dar spre exemplu aveam nasul înfundat, dar n-aveam secreții absolut deloc, ceea ce la răceală nu se întâmplă. Mă dureau sinusurile, pur și simplu, iar pe zona asta simțeam că și cum aș avea un mic balon care stă umflat non-stop și mă durea. În stare de repaus aveam pulsul 90, în condițiile în care, când merg la sport, am 125. Soțul meu, care și el a avut, avea 114 și nu făcea nimic”.

Lipsa gustului și mirosului.sunt simptomele care trebuie să pună oamenii pe gânduri. Apoi, e vorba de febră.

Cristian Oancea, manager, Spitalul Victor Babeș Timișoara: „Acele persoane care încep să aibă simptomatologii, în primul rând trebuie să își facă o minimă anchetă epidemiologică, să vadă cu cine a fost contact și când a fost contact. Dacă acele persoane au semne pozitive de SARS-CoV-2. Dacă nu, poate să o preia ca o viroză normală, dar dacă simptomele nu dispar în 2-3-4 zile, ca la virozele de sezon, atunci trebuie testat și pentru SARS-CoV-2”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN