• Miturile legate de contracepția de urgență persistă în rândul tinerilor.
  • Rata sarcinilor neplanificate este mare, cu aproape 200.000 de mii de sarcini.
  • Teama de judecata socială și accesul dificil la metode influențează deciziile tinerilor.

Rata natalității scăzute din România ne afectează pe toți. Aproape jumătate dintre tineri folosesc doar prezervativul pentru a preveni o sarcină nedorită, iar metodele precum cea a calendarului sunt încă populare. Deși informarea s-a îmbunătățit, miturile persistă.

Informațiile despre contracepție sunt suficient de accesibile tinerelor din România?

Astăzi, informațiile sunt disponibile aproape nelimitat, odată ce ajung online. Avem la dispoziție inteligență artificială cu care fiecare tânăr poate discuta absolut orice, în orice moment, de la subiecte legate de sănătate, la informații juridice sau de altă natură. Acesta este un lucru foarte bun. Faptul că tinerii au acces la metode de contracepție și la informații despre contracepție este un câștig important„, a explicat Marius Luican, Director General Reveal Marketing Research, pentru Aleph News.

Este dovedit științific, nu doar pe baza aprecierilor noastre, că tinerii din România amână cât mai mult momentul asumării unor responsabilități. Vârsta la care se hotărăsc să își întemeieze o familie sau să aibă copii a ajuns undeva între 30 și 35 de ani. Practic, față de generațiile anterioare, copiii sunt aduși pe lume cu o întârziere de aproximativ 10, poate chiar 15 ani„, a adăugat Marius Luican.

Recomandări

COREEA AJUTĂ RUSIA
YOU'LL NEVER CELEBRATE ALONE
FIE PACE, FIE PA!
GEN Z NU VREA PATRON
ERIC IA BRONZUL LA ROBOTICĂ
SUA ATACĂ YEMENUL

Citește și