- Ritmul adoptării acestor inovații este mai lent decât în alte state europene.
- Viitorul medicinei din țară depinde de colaborarea între cercetători, medici și industria tech.
- „În ultima vreme, noi desfășurăm studii clinice, vorbim de inovație, de cele mai noi medicamente, deci pași totuși s-au făcut”, a explicat Adrian Marinescu, manager al Institutului „Matei Balș”, la Aleph News.
Cum stă România când vine vorba de inovarea în medicină? În comparație cu alte state, avansate din acest punct de vedere, precum Polonia, România face pași mici în integrarea tehnologiilor inovatoare în medicină. De la dispozitive inteligente pentru diagnosticare la soluții bazate pe Inteligența Artificială, viitorul medicinei din țară depinde de colaborarea între cercetători, medici și industria tech. Ritmul adoptării acestor inovații este mai lent decât în alte state europene, punând presiune pe necesitatea unei strategii naționale solide pentru a ține pasul cu progresul global.
„În ultima vreme, noi desfășurăm studii clinice, vorbim de inovație, de cele mai noi medicamente, deci pași totuși s-au făcut. Putem să spunem că ne-am dori să devenim mai dinamici. Suntem pe un drum bun și eu sunt optimist în următorii 5-10 de ani de acum încolo că lucrurile vor arăta mult mai bine. Cred că putem să facem și la nivelul României lucruri care să însemne inovație”, a explicat Adrian Marinescu, manager al Institutului „Matei Balș”, la Aleph News.