• Karine Lacombe, medic renumit în Franța, folosește Emmentaler ca să explice reguli
  • Feliile de Emmentaler sugerează măsurile suprapuse de protecție împotriva SARS-COV-2
  • Explicația vizuală este mai convingătoare decât comunicatele seci ale autorităților

Fii atent la asta! Cașcavalul te ajută să te ferești de coronavirus! Nu trebuie să îl mănânci, doar să înțelegi o metaforă în imagini. Lecția vine de la Karine Lacombe, epidemiolog la spitalul Saint Antoine din Paris.

Mădălina Bucur, corespondent Aleph News: „Medicul epidemiolog din Franța încearcă să vină cu soluții și explicații pe înțelesul tuturor. În imagine apar 7 felii de Ementaler puse în paralel, iar doctorul spune că acea bariera de protecție poate fi formată doar dacă suprapunem mai multe gesturi importante în limitarea extinderii virusului. Fiecare măsură de protecție pe care nu o punem în aplicație, permite virusului să pătrundă spre noi, la fel cum intră acea săgeată roșie prin acele gaurele pe care le are felia de cașcaval. Fiecare felie de cașcaval reprezintă altă măsură de protecție: aerisirea spațiilor, purtarea unei măști, spălarea mâinilor, urmărirea cazurilor de contact, distanțarea socială sau dezinfectarea suprafeței. Dacă respectam toate astea, virusul, deși trece printr-o gaură dintr-o felie sau două de Ementaler, până la urmă, când tăiați feliile se suprapun, acesta nu mai are pe unde să circule.”

De ce ar putea cașcavalul să facă pe cineva să respecte regulile de protecție anti-COVID mai mult decât alte metode

Mădălina Bucur, corespondent Aleph News: „Câtă vreme la noi sunt oameni care poartă masca sub nas cred că va continua să fie o problemă. În primul rând fiind ceva colorat atrage atenția și copiilor și e important ca ei să înțeleagă acest mecanism. În plus ca într-un mediu mai relaxat și nu unul sub tensiune, privitorul acumulează mai ușor informația, iar faptul că avem și imaginea mai haioasă, atunci, cu siguranță ni se va întipări în memorie. Ne gândim la gaurelele din Ementaler și când să formăm un tot protejat atunci știm că trebuie să suprapunem toate sfaturile epidemiologilor.”

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS