• Nu scapi de simptomele Covid 19 după externare
  • Pacienții au ajuns să fie „spitalizaţi din nou”
  • La Iași și la Timișoara sunt două centre de recuperare integrate

Ce nu te omoară, te slăbește. Mai mult de jumătate dintre pacienţii spitalizaţi cu Covid-19 au prezentat cel puţin un simptom al bolii chiar și după jumătate de an de la externare. Consecințele sunt grave, dar pot fi remediate dacă sunt tratate din timp.

Specialiștii vorbesc despre o serie de consecințe în rândul pacienților spitalizați din cauza Covid-19. Vorbim despre dureri și contracturi musculare localizate sau difuze, dureri articulare, afectare neurologică (amorțeli, oboseală , cefalee), disfuncție respiratorie, astenie,  depresie, anxietate, tulburari de memorie și atenție, scăderea capacității de a realiza activitățile zilnice. Diferă, să știi, de la pacient la pacient, în funcție de gradul de leziuni pulmonare, durata până la instituirea bolii și comorbități asociate.

La Iași și la Timișoara sunt centre de recuperare integrate. Îți vorbesc despre consult medical de specialitate, consult interclinic, evaluare și consiliere psihologică, evaluare funcțională detaliată, bilanț imagistic și biologic, tehnici și metode specifice fizical kinetice în regim de spitalizare continuă sau la zi. Pacienţii post COVID-19 vor fi investigaţi pentru includerea în programul complex de reabilitare, program care este individualizat pentru fiecare dintre ei şi pe care-l vor efectua sub stricta supraveghere a fizioterapeuţilor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN